Friday, June 12, 2020

Banánové variace




Jak už jste si možná všimli, banány a ovesné vločky používám v receptech hodně často. Tentokrát jsem z nich připravila rovnou čtyři podobné jednoduché snídaně, či svačiny. Stačí si jen vybrat :). Která kombinace vás láká nejvíc, nebo zkusíte všechny?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banánové lívance

na 1 porci
40 g jemných ovesných vloček
1 menší banán, rozmačkaný
1 vejce
½ ČL mleté skořice
1 ČL ořechového másla
½ ČL kokosového oleje

k podávání:
140 g řeckého jogurtu
50 g jahod

Ovesné vločky, banán, vejce, skořici a ořechové máslo promíchejte. Na pánvi rozehřejte a rozetřete kokosový olej, tvořte lívanečky a opékejte je z obou stran dozlatova.
Tip na změnu:
Ořechové máslo můžete použít až na ozdobení.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banánové muffiny
na 6 ks:
80 g jemných ovesných vloček
2 bánány, rozmačkané
2 vejce
½ ČL mleté skořice
½ ČL kypř. prášku bez fosfátů
20 g vanilkového proteinu (CFM evolution, Prom-in)

na ozdobení:
1 ČL ořechového másla
plátky banánů

Všechny ingredience v misce promíchejte těsto vložte do košíčků na muffiny, pečte na 180 °C po dobu 25 minut dozlatova.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Banánový mugcake
na 1 porci
30 g jemných ovesných vloček
1 menší banán, rozmačkaný
1 vejce
½ ČL mleté skořice
20 g vanilkového proteinu
1 ČL ořechového másla

Všechny ingredience promíchejte, vložte do hrnku a poté do mikrovlnky na 3,5 min. (výkon 800 W)

tip na změnu:
Použijte stejné ingredience kromě ořechového másla. Do hrnku vložte část těsta, potom přidejte kostičku čokolády a navrstvěte zbytek těsta. Vložte do mikrovinky na 3,5 min.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noční banánové vločky
na 1 porci

30 g jemných ovesných vloček
½ ČL mleté skořice
100 ml vody (mléka)
140 g řeckého jogurtu, nízkotučného
1 ČL ořechového másla
1 menší banán

Do uzavíratelné sklenice vložte ovesné vločky, skořici, vodu (mléko) a promíchejte, přidejte ořechové máslo, jogurt, nakrájené banány a nechte přes noc proležet.







Share:

5 comments

  1. Banány miluji, musím vyzkoušet ty lívance!

    ReplyDelete
  2. Tohle jsou skvělé tipy pro studentku, jako jsem já. Rychlé a výživné :)

    ReplyDelete
  3. Dnes jsem zkoušela banánové lívance. Moc dobré i bez arašídového másla. Byl to můj první recept a již se těším na zkoušku dalších :-)

    ReplyDelete
  4. Já mám z banánů hrozně ráda smoothie. Táta to dřív dělával a říkal tomu banánový koktejl. Já si do toho teď přidávám ještě zelený ječmen a dělám smoothie se zeleným ječmenem a banány. Funguje to skvěle na pročištění organismu a ještě je to navíc fakt dobré. Nehledě na to, že jedna lahev vystačí klidně jako oběd v těchhle horkých dnech. ;-)

    ReplyDelete
  5. Ahoj. Mám rád tvůj blog, tak mě napadlo, že se tě zeptám. S manželkou jsme začali koukat na designové krby na internetu, že bychom si možná mohli nějaký menší pořídit. Nemáš doma třeba už nějaký krb? Vyplatilo se ti to a stojí to vůbec za to? Myslím ta atmosféra, romantika atd. Radu ocením.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig