Na 2 porce:
- 2 kuřeci prsa
- 1 vejce
- šťáva z 1,5 pomeranče + 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- slunečnicový olej na smažení
- 1 lžíce sezamového oleje
- 6-8 lžíc sojové omáčky Tamari
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce škrobové moučky
- 1 lžička najemno nakrájeného zázvoru
- 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- 1-2 chilli papričky najemno nakrájené
- 2-3 lžíce třtinového cukru, (podle chuti)
- 1 dcl vody
- sůl
- čerstvě mletý pepř
příloha:
rýže basmati
na ozdobení:
2 plátky pomeranče
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Maso nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete, obalte v mouce a škrobu (1 lžíci škrobu ponechte na zahuštění omáčky). Přidejte vejce, sezamový olej a promíchejte.
Kuřecí kousky osmažte zprudka na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Spojené maso oddělujte. Opečené kousky přesuňte na papírový ubrousek, aby se osušily od přebytečného oleje.
Očistěte a nasekejte zázvor, česnek, chilli papričku a vymačkejte šťávu z pomerančů.
Na další pánvi rozehřejte olej, přidejte připravený zázvor, česnek, kůru z pomeranče a chilli papričku. Krátce smažte, asi 1 minutu, aby se česnek nepřipálil.
Přidejte vymačkanou šťávu z pomerančů i s dužinou, vodu promíchanou se zbytkem škrobové moučky a promíchejte. Přidejte sójovou omáčku a třtinový cukr. (Je možné použít jiný druh sójové omáčky, jen počítejte s tím, že omáčka může získat jinou barvu a také chuť. Může být sladší, potom opatrně při dochucování s cukrem :).
Vařte do zhoustnutí, potom přihoďte maso a promíchejte, aby se jednotlivé kousky v omáčce obalily.
Podávejte s rýží a plátkem pomeranče.Dobrou chuť!
Množství zázvoru, chilli, česneku a pomerančové kůry zvolte nejlépe podle vlastní chuti a oblíbenosti těchto ingrediencí :) Pokud vám omáčka nezhoustla, znovu rozmíchejte škrobovou moučku s trochou vody, vlijte do omáčky a provařte.
Moc díky za tenhle recept! Potřebovala jsem něco rychléhlo, co bych si mohla připravovat na oběd do práce a tohle je naprosto skvělá volba. Chutná to výborě! :)
ReplyDeleteJuu, děkuji Ester, to jsem moc ráda!
DeleteDu har en flott blogg. Med BloggerContest.com er du en kandidat til å vinne med ditt nettsted eller blogg, markedsføre nettsiden din, vinne premier og kampanjer. Med støtte fra våre sponsorer via vi organiserer vår blogkonkurranse for første gang i 2017. Du kan lære mer om deltakelse fra vår nettside. Du kan bli med, programmene pågår.
ReplyDeleteTakk for din interesse og støtte!
Web: http://www.bloggercontest.com
Mail: contact@bloggercontest.com
PBX: +390694802050
Vynikající recept! Trošku mi ujela ruka s chilli, ale i tak luxusní! Řadím do svého kuchařského repertoáru 🌸😊
ReplyDeleteKatko, super :) to jsem tak ráda, že ti zachutnalo. U nás doma někdo radši ostřejší a někdo sladší :) Důležitý je, že si to každž vychytá podle svých chutí :)
Deletemňam mňam výborné bolo :)
ReplyDeleteDobrý den, ráda bych se zeptala, kde se dá pořídit ta sojová omáčka Tamari? Dá se sehnat v nějakém supermarketu, nebo spíš zdravá výživa?
ReplyDeleteAhoj, Tamari kupuji ve zdravé výživě. Můžeš použít i jinou, potom dej dyžtak pozor při dochucování, jiná sójovka může být sladší, tak bych dala méně cukru. Jinak celkově může omáčka získat světlejší barvu.
DeletePerfektní! :-) Tento recept jsme si zamilovali, měla byste vydat kuchařku :-).
ReplyDeletePlace chicken mixture into a 13x9-inch baking pan and top with uncooked refrigerator biscuits. Bake 10 to 12 minutes, or until the biscuits are a deep brown color. Chicken Wholesale Suppliers
ReplyDelete