Kombinace čokolády, tvarohu a kokosu nemá chybu. Jestli souhlasíte, určitě dezert vyzkoušejte. Dělám dvě varianty, buď ozdobím nasekanou čokoládou, pak dezert mohu nechat uležet v lednici a v případě okamžité spotřeby vyměním nasekanou čokoládu za rozehřátou, která vytvoří na dezertu skvělou krémovou konzistenci.
Fit kokosový dezert
na 3 porce
na základ
45 g jemných ovesných vloček
6 g nepraženého kakaového prášku
½ ČL mleté cejlonské skořice
na krém
250 g tvarohu, nízkotučného
70 ml kokosového mléka, nízkotučného
z konzervy, hustá část
12 g kokosu, strouhaného
30 g syrovátkového proteinu, příchuť vanilka
15 g čekankového sirupu
na ozdobení
9 g nepraženého kakaového prášku
30 g čokolády 100%, nasekané, nebo rozehřáté ve vodní lázni (viz Tip)
3 g kokosových lupínků
Ovesné vločky, kakao a skořici nasypte do vhodných skleniček, zalijte vroucí vodou tak, aby byla vločková směs ponořená a nechte několik minut odležet.
V misce smíchejte suroviny na krém. Směs navrstvěte na ovesné vločky, posypte kakaem, nasekanou čokoládou a kokosovými lupínky. Dezert nechte v lednici proležet.
Tip
Výborně chutná dezert ozdobený rozehřátou čokoádou. V tomto případě je nejlepší dezert vychutnat hned po připravení, než čokoláda ztuhne. Kombinace horké čokolády, tvarohu a kokosu stojí za vyzkoušení.
Nutriční hodnoty na jednu porci
300 kcal/ 22 B/ 17 S/ 14 T
Díky za recept. Moje nová přítelkyně miluje kokos, tak jí to zkusím udělat ke snídani o víkendu. A jestli ne, tak nám kousek od bytu sídlí Zelenkova cukrárna, tak kdyžtak koupím nějakou rychlou variantu tam. :D Ale doufám, že na to nedojde. Tohle nevypadá složitě a mohlo by se mi to povést. Škoda, že já jen kokos moc nemusím. :/
ReplyDeleteTiramisu vypadá nádherně máte na to nějaké speciální nádobí nebo stačí obyčejná sklenice ? Koukala jsem totiž někde, že se dělají i speciální skleničky přímo na tiramisu, tak jestli právě nejsou tohle jedny z nich :) Pak IKEA má pěkné skleničky, ve kterách jsou svíčky, takové v podstatě panákovky.
ReplyDeleteHmm to vypadá božský.
ReplyDeleteNa těchto panacotách nebo dezertech je fajn, že se to dá všelijak kombinovat. Já si do nich občas nasypu i sportovní doplňky stravy na zlepšení regenerace po výkonu. :) Za mě fajn. Dneska se dělají už i ochucené, takže to tomu dodá další chuť a je to. :) Ale co si budeme povídat, nejlepší je to jen tak na hulváta se sladkou šlehačkou. Ale to jen když mám cheat day. :D
ReplyDeleteTak tohle je pecka !! Já jsem z toho udělala 4 porce a bylo to akorát. Chuťově mi to připomíná něco mezi zmrzlinou Míša nebo Eskymo a je to fakt výborné.
ReplyDelete