Dnes tu pro vás mám opět jednoduché postupové video.
na kulatou koláčovou formu potřebujete:
100 g špaldové mouky
100 g hladké mouky
100 g másla
sůl
5 PL studené vody
1 svazek zeleného chřestu
1 jarní cibulku, zelenou část
½ červené papriky
80 g tuňáka Rio Mare Natura
na náplň:
250 g ricotty
250 g goudy
3 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
na ozdobení:
rukola
Postup:
Do mixéru dejte špaldovou i hladkou mouku, studené máslo a rozmixujte. Přidejte sůl, studenou vodu a znovu rozmixujte, dokud nevznikne těsto. Těsto na vále rukama zpracujte, vyválejte na tenkou placku a vložte ji do formy. Přebytečné těsto na okraji formy odřízněte. Vidličkou ozdobte okraje a dno několikrát propíchtěte.
Pečicí papír vystřihněte podle tvaru formy a vložte na těsto. Nasypte na něj luštěniny, díky tomu se při pečení nenafoukne. Pečte 10 minut na 190°C.
Z chřestu odstraňte konce stonků (asi 2 cm) a zbytek spařte pod vroucí vodou. Nakrájejte jarní cibulku a papriku. Z předpečeného těsta odstraňte pečicí papír s luštěninama. Na korpus rozlože kousky tuňáka, přidejte jarní cibulku a papriku.
Na náplň smíchejte ricottu, nastrouhaný sýr gouda, vejce, sůl, čerstvě mletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promíchejte, navrstvěte do formy a na povrch přidejte chřest.
Teplotu v troubě snižte na 160°C. Pečte 50–55 minut dozlatova.
Servírujte s rukolou.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť!
Další zdravou inspiraci na přípravu receptů s tuňákem najdete zde: na webu a na Facebooku Rio Mare.
No comments
Post a Comment