Tuesday, April 2, 2019

Pečená zelenina s tahini omáčkou


Něco rychlého, zdravého a dobrého na zobání? Připravte si zeleninové hranolky s tahini omáčkou. Já k tomu použila batáty, brambory, červenou řepu a celé to pak posypala dýňovými semínky. Musím si to zase brzy zopakovat, byla to dobrota :).



na 2 porce

  • 1 větší brambora
  • 1 střední batát
  • 1 většaí řepa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • mořská sůl 
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 snítky čerstvého tymiánu + další tymián na ozdobení
  • ½ lžičky konopných semínek
  • 1 lžíce dýňových semínek

na tahini omáčku:
  • 3 lžíce tahini pasty
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic vody
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli
Brambory omyjte a osušte, řepu oloupejte. Zeleninu nakrájejte na hranolky, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zakápněte olivovým olejem a rukama ho vmasírujte do zeleniny ze všech stran. Přidejte lístky čerstvého tymiánu, sůl a pepř. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25 minut do mírného zezlátnutí. Pečenou zeleninu posypte konopnými a dýňovými semínky.
Suroviny na tahini omáčku rozmixujte a podávejte k zelenině.

Dobrou chuť!


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig