Všechny dezerty, které obsahují ořechy a čokoládu jsou pro mě ty nejlepší. Tyhle můžete uchovávat v lednici, nebo na mrazáku, jak vám to vyhovuje. Já si je nechávám spíš na mrazáku a než si připravím kávu, jsou úplně akorát k jídlu. Do receptu můžete použít jakékoliv ořechovové máslo. Já jsem tentokrát používala z kešu ořechů.
Na 11-12 kuliček budete potřebovat:
- 100 g vlašských ořechů
- 3 lžíce kokosové mouky
- špetku soli
- 3 lžíce ořechového másla
- 1 lžíci čekankového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
- na obalení:
- 70 g kakaové hmoty (nebo 90% čokolády)
Postup:
Vlašské ořechy rozmixujte, přidejte k nim ostatní ingredience a mixujte, dokud nevznikne celistvá hmota. Tvořte kuličky, dejte je na tácek vyložený pečicím papírem a vložte asi na 20 minut do mrazáku. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte kakaovou hmotu. Kuličky jednu po druhé namáčejte téměř celé do kakaové hmoty a pokládejte na znovu na stejný tácek s pečicím papírem nenamočenou stranou dolu. Dejte znovu do mrazáku na 20 minut a pak pomocí nože odlepte kuličky od papíru. Narovnejte si je do krabičky vhodné do mrazáku, nebo do lednice a je na vás, kdy si na nich pochutnáte.
Dobrou chuť!
Mohu nahradit kokosový olej jiným olejem?
ReplyDeleteDěkuji předem za odpověď.
Ahoj, vynech olej úplně, tuk tam je z ořechového másla, měly by ti jít vytvarovat kuličky a čokoláda to taky zpevní :)
DeleteTo vypada uzasne!
ReplyDeleteDěkuju Sandro :)
DeleteDobrý den, můžu místo kokosové mouky použít rýžovou, prosím? :-)
ReplyDelete