Wednesday, December 6, 2017

Pohanková kaše s mandlový mlékem

Pohanková kaše s mandlovým mlékem
1 šálek pohanky (loupaná)
1,3 šálku mandlového mléka
1 lžíce arašídového másla
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu
sůl
Pohanku v sítku propláchneme, vsypeme do kastrůlku a zalijeme mandlovým mlékem. Přidáme špetku...

Pohankovou kaši nejím často, ale občas je potřeba ty kašičky trošku vystřídat. Doma nám ji maminka občas připravovala právě pro její léčivé účinky na křečové žíly. Tak pokud budete chtít vyzkoušet, čtěte dál....
Na 1 porci budeme potřebovat:

  • 1 šálek pohanky (loupaná)
  • 1,3 šálku mandlového mléka
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce medu (javorového sirupu)
  • špetka soli

Pohanku v sítku propláchneme, vsypeme do kastrůlku a zalijeme mandlovým mlékem. Přidáme špetku soli, promícháme a přivedeme k varu. Potom kastrůlek odstavíme z plotny, přiklopíme pokličkou, zabalíme do utěrky a necháme v teple dojít (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky). Před podáváním kaši ohřejeme, přidáme kokosový olej, arašídové máslo a ovoce.

Dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig