Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 2 hrušky
- ¼ šálku jablečného octa
- 2 lžíce kokosového cukru
- 1 balení Halloumi
- ¼ lžičky soli
- 1 bobkový list
- 2 hrsti rukoly
- menší hrst vlašských ořechů
- ½ lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, čerstvě mletý pepř
Hrušku nakrájíme na
tenké plátky a vložíme do misky. Na pánvi zahřejeme jablečný ocet, přidáme
cukr, sůl, bobkový list, přivedeme k varu a necháme omáčku zhoustnout.
Vypneme ohřev, hrušky zakápneme připravenou omáčkou.
Na zálivku vložíme
všechny ingredience do malé skleničky s uzávěrem a protřepeme.
Halloumi nakrájíme
na plátky široké cca 0,5 cm. Na pánvi ho nasucho opečeme z obou stran
dozlatova.
Fíky nakrájíme na
tenké plátky. Rukolu vložíme na
talíř, zakápneme připravenou zálivkou a promícháme. Halloumi proložíme naloženými hruškami,
přidáme fíky. Salát ozdobíme vlašskými ořechy.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kosik.cz.
No comments
Post a Comment