Příspěvek vznikl ve spolupráci s Rio Mare
Krásný den vám přeji! Dnes tu mám něco pro milovníky tuňáka a avokáda. Podle mě to jsou skvělý kámoši! Výborně se chuťově doplňují a dominují v tomto receptu.
Protože už začíná být sychravé počasí, přemýšlím nad recepty, které obsahují podzimní ingredience. V tom dnešním využiji fazole, které zasytí a dodají tělu spoustu důležitých živin, stejně tak jako ryby, které je dobré zařadit do našeho jídelníčku mnohem častěji, než většinou děláme. S jednoduchými recepty to ale můžeme hravě zvládnout 2x týdně.
Dnes tu na vás čeká recept na výborný salát v moderním stylu s pikantním dipem z dijonské hořčice.
Nejčastěji přemýšlím o zdravém jídle, když jdu ze cvičení. Dobrý pocit z pohybu chci zakončit přípravou zdravé večeře pro celou rodinu. Hlavou mi běží myšlenky a tvoří se mi chutě na něco zdravého, lahodného a lehce pikantního.
Zakládám si na tom, aby moje rodina jedla vyváženou stravu. Tento recept obsahuje velké množství bílkovin a kvalitních tuků, které zajišťuje tuňák Rio Mare a avokádo. Sacharidy získáme ze zeleniny a celozrnného toastového chleba.
Zkusme si večeři udělat trochu originální! Využijeme avokádové slupky jako misky na salát! Zabere nám to jen pár minut a určitě překvapíme své partnery, nebo děti, kterým jídlo takto naservírujeme. Možná zazní i otázka: "Co to je? Jak jsi to udělala?" A to je právě to příjemné a milé u večeře si odpočinout, popovídat o maličkostech, jaký jsme prožili den, být prostě spolu, užívat si dobré, zdravé jídlo.Postup:
Na 2 porce budeme
potřebovat:
- 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
- 1 zralé avokádo
- 1/2 červené papriky
- 1/2 červené cibule
- 1/2 jalapeno papričky (bez pecek)
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 šálek červených sterilovaných fazolí
- šťáva z 1 limetky
- 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- sůl, pepř
- 2-4 plátky celozrnného toastového chleba
zálivka:
- 6 lžic olivového olej
- 3 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce medu
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- sůl, pepř
Rozpulte a vypeckujte avokádo. Vyjměte dužinu a slupku
ponechte stranou. Avokádo nakrájejte na kostičky a vložte do větší mísy.
Přidejte nakrájenou papriku, cibuli, jalapeno papričku bez semínek, nasekaný
koriandr a fazole. Otevřete plechovku tuňáka a
slijte přebytečný olej. Do mísy přidejte kousky tuňáka, zakápněte
limetkovou šťávou, dochuťte solí a pepřem. Směs promíchejte.
Do uzavíratelné skleničky nalijte olivový olej, citronovou
šťávu, vinný ocet, přidejte hořčici, med, prolisovaný česnek, sůl, pepř.
Skleničku uzavřete a směs promíchejte.
V toustovači opečeme pečivo.
Avokádové lodičky naplňte tuňákovým salátem. posypte nastrouhanou citronovou kůrou.
Servírujte s toastem a pikantní zálivkou z hořčice.
Další zdravou inspiraci na přípravu receptů s tuňákem najdete zde: na webu a na Facebooku Rio Mare.
Tak dobrou chuť!
No comments
Post a Comment