Monday, April 15, 2019

Těstoviny s nivou a vlašskými ořechy



Poslední dobou si dělám těstoviny na všechny způsoby. Došlo i na tyhle se špenátem a omáčkou z nivy. Je sice lepší jíst si je někde o samotě v koutku u okna, ale o to víc si je vychutnáte, když vám nikdo nebude říkat, že s tím máte jít pryč. Já jsem takhle zvyklá už dávno, mám ráda všechny výrazně vonící sýry jako jediná z rodiny :).


na 2 porce

130 g celozrnných těstovin, vřeten
1 ČL olivového oleje
2 stroužky česneku
200 g kuřecích prsou
160 g špenátu
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g sýra s modrou plísní
12 g vlašských ořechů

Těstoviny uvařte na skus, sceďte a dejte stranou.
Na pánvi s olivovým olejem opečte nakrájené maso, osolte, opepře, přidejte nasekaný česnek a nechte rozvonět. Potom přihoďte špenát a nechte ho zvadnout. Přidejte nakrájený sýr a pár minut prohřívejte, dokud se nerozpustí. Pokud je potřeba, přidejte pár kapek vody. Do sýrové směsi nasypte těstoviny a promíchejte. 
Na jiné pánvi nasucho opražte nalámané vlašské ořechy.
Do misek dejte těstovinovou směs, posypte ořechy a dochuťte čerstvě mletým pepřem.
Dobrou chuť!



Share:

5 comments

  1. mňam tak toto budem jesť najbližší týždeň :)

    WHEN PIGS FLY

    ReplyDelete
  2. Dnes uvařeno a manžel to i přes velkou nechuť k plesnivým sýrům snědl a ještě si přidal. Díky za recept :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zapomněla jsem připsat, že my příště vynecháme maso, protože je v omáčce zbytečné. Vlastně spíš navíc tím, jak chuťově nepřidává. Kvalitní sýr zastane veškerou práci sám a obstojně. :-)

      Delete
  3. no ten recept vypadá báječně. hned jak bude příležitost a vzpomenu si koupit vlašské ořechy, tak vyzkouším :) já teďka řešila problém s parním hrncem. prasklo tam nějaké těsnění či co, a musela jsem použít nové těsnění od AGRO. koupila jsem ho, nechala si ho vyměnit v obchodě a hrnec pracuje jak má, tak snad mi vydrží i do dalšího vaření :)

    ReplyDelete
  4. Mít v dnešní době třeba jen taková základní gravel kola a k tomu si prostě říct že chceme procestovat okolí je podle mě skutečně dobrá forma na duševní zdraví a na hubnutí. Protože skombinovat stravu a sport s nějakým duševním zdravím je prostě nutné ať si říká kdo chce co chce.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig