Sunday, March 10, 2019

Avokádové těstoviny s tuňákem


Zdravá, rychlá a chutná jídla! To prostě miluju. Dnes tu najdete můj oblíbený recept, který obsahuje vyvážený poměr bílkovin, sacharidů i tuků. Kombinace tuňáka a avokáda je prostě skvělá. Dnes jsem do receptu použila celozrnné těstoviny, tuňáka Rio Mare Leggero, do kterého je přidaná pouze kapka extra panenského olivového oleje. Díky tomu je krásně šťavnatý. Po otevření konzervy hned zjistíte, že nemusíte nic slévat. To mě nadchlo! Můžete ho rovnou servírovat. Celý pokrm jsem dochutila bazalkovým pestem, to také obsahuje olivový olej, proto mi to všechno k sobě hezky zapadá :). Pro oživení barvy i chuti jsem přidala pár černých oliv. Kromě klasického receptu tu dnes najdete i video postup :).








Na 2 porce budete potřebovat:

250 g penne, celozrnné těstoviny
1 zralé avokádo
2 stroužky česneku
40 ml olivového oleje
70 g parmezánu + 15 g parmezánu na ozdobení
2 lžíce citronové šťávy
2 hrsti čerstvé bazalky + další bazalka na ozdobení
sůl
čerstvě mletý pepř
120 g tuňáka Rio Mare Leggero
30 g černých oliv

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte je a vložte do mísy. Na bazalkové pesto rozmixujte avokádo, česnek, olivový olej, parmezán, citronovou štávu, 1 hrst bazalky, sůl, pepř.
Těstoviny promíchejte s pestem, lístky bazalky a rozpůlenými olivami.
Servírujte s kousky tuňáka. Ozdobte bazalkou, strouhaným parmezánem a opepřete.

Dobrou chuť!

Další zdravou inspiraci na přípravu receptů s tuňákem najdete zde: na webu a na Facebooku Rio Mare.
Share:

2 comments

  1. Naprosto výborný recept! Rychlá příprava a chutná i příteli.

    ReplyDelete
  2. To musím zkusit! Po avokádu bych se mohla utlouct. Trochu mě ale štve, že je to tak drahá záležitost. Pečlivě každý týden sleduji letáky různých supermarketů, jestli ho náhodou zrovna někde nemají ve slevě. Naposledy jsem takto vychytala v Lidlu. Hned se po něm zaprášilo.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig