Monday, December 17, 2018

Arašídovo-kakaové kuličky



Tyhle kuličky by mohly potěšit každého, kdo má rád ořechová másla a hořkou čokoládu. Obsahují minimum cukru. Při obalování můžete také využít například rozmixované mrazem sušené maliny a získáte i krásně červenou barvu. Pokud budete kuličky obalovat pouze v kakau, jak bývá obvyklé, počítejte s tím, že se kakao bude hodně do kuliček vpíjet. Jsou mastnější díky tuku z ořechového másla a kokosového oleje. Ke kakau jsem proto přidala nasekané kakaové boby se špetkou mleté skořice a badyánu, aby směs měla při obalování hrubší strukturu a lépe držela.

na 25 kuliček:
  • 130 g ořechového másla
  • 80 g kokosového mléka z konzervy (hustá část na povrchu)
  • 25 g raw kakaového prášku
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3–4 lžičky čekankového sirupu, nebo jiného sladidla
  • špetka soli

na obalení:
  • mleté vlašské ořechy
  • strouhaný kokos
  • mleté loupané pistácie, nesolené
  • nasekané nepražené kakaové boby + raw kakaový prášek + mletá skořice + mletý badyán
V míse smíchejte suroviny na kuličky, vzznikne hustá směs. Lžičkou nabírejte požadované množstí a rukama tvořte kuličky, obalujte v mletých ořechách, strouhaném kokosu, nebo kakau s kousky nepražených kakaových bobů. Uchovejte v lednici!

Krásné Vánoce!
Share:

1 comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig