Tyhle kuličky by mohly potěšit každého, kdo má rád ořechová másla a hořkou čokoládu. Obsahují minimum cukru. Při obalování můžete také využít například rozmixované mrazem sušené maliny a získáte i krásně červenou barvu. Pokud budete kuličky obalovat pouze v kakau, jak bývá obvyklé, počítejte s tím, že se kakao bude hodně do kuliček vpíjet. Jsou mastnější díky tuku z ořechového másla a kokosového oleje. Ke kakau jsem proto přidala nasekané kakaové boby se špetkou mleté skořice a badyánu, aby směs měla při obalování hrubší strukturu a lépe držela.
na 25 kuliček:
- 130 g ořechového másla
- 80 g kokosového mléka z konzervy (hustá část na povrchu)
- 25 g raw kakaového prášku
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 3–4 lžičky čekankového sirupu, nebo jiného sladidla
- špetka soli
na obalení:
- mleté vlašské ořechy
- strouhaný kokos
- mleté loupané pistácie, nesolené
- nasekané nepražené kakaové boby + raw kakaový prášek + mletá skořice + mletý badyán
V míse smíchejte suroviny na kuličky, vzznikne hustá směs. Lžičkou nabírejte požadované množstí a rukama tvořte kuličky, obalujte v mletých ořechách, strouhaném kokosu, nebo kakau s kousky nepražených kakaových bobů. Uchovejte v lednici!
Krásné Vánoce!
A kolik arašídků? :)
ReplyDelete