Vánoce jsou za námi a přichází čas odlehčených jídel. Quinoa není nudné jídlo, když se dobře dochutí. Výborná je například s grilovanou zeleninou, dochucená skvělým kořením. V tomto případě jsem použila sušený koriandr, citronovou šťávu a pro větší rozmanitost chutí i pár sušených brusinek.
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 1 šálek quinoy
- 1 bulvu červené řepy
- 1 batát
- 1 menší cuketu
- 1 červenou cibuli
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného koriandru
- 2 lžíce sušených brusinek
- sůl
- tymián, petržel
- citronová šťáva
- hrst salátových lístů
Batát omyjte, nakrájejte na kostky i se slupkou, stejně tak nakrájejte i cuketu. Červenou řepu a cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
Zeleninu rozložte na plech vyložený pečícím papírem, přidejte čerstvý tymián, oliv.olej a rukama promněte.
Grilujte v troubě na 220°C cca 25-30 min dozlatova.
Quinou v sítku propláchněte vroucí vodou. Vařte v 2,5 násobném množství vody 15 minut, potom sceďte.
Vařenou quinou vhoďte do pánve, kde ji mírně zahřejte, osolte, dochuťte sušeným koriandrem, citronovou šťávou, přidejte brusinky a promíchejte.
Na talíř servírujte s grilovanou zeleninou ozdobte čerstvou petrželkou a salátovými listy podle vašeho výběru.
Dobrou chuť!
Už se mi sbíhají sliny. Miluju grilovanou zeleninu. nejvíc mi chutná asi cuketa :-) . Pak mám taky ráda hermelín na grilu. Mňam. Už aby bylo teplo a mohli jsme si konečně něco ogrilovat. Na grilování mě nejvíc štvalo to čištění roštu, ale už mám kámen na čištění , se kterým to jde skoro samo :-) .
ReplyDelete