Tyhle placky vznikly úplně náhodou, když jsem šla nedávno z plavání a chtěla si dát k obědu něco lehkého s větším obsahem bílkovin. Maso poslední dobou moc nevyhledávám, tak jsem cestou přemýšlela, co máme vlastně doma v lednici.....brokolici, vajíčka, parmazán a vlastně taky tofu a to hned dva druhy. Tak to ho zapojím do svých placek a hned jsem vyhládlá pustila do jejich přípravy.
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 1/2 brokolice
- 50 g marinovaného tofu (může být i přírodní)
- 2 brambory
- 3 vejce
- trochu strouhaného parmazánu
- sůl, pepř
- špetku muškátového květu
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- olivový olej
Nejdřív uvařte pár minut pokrájenou brokolici, tak aby změkla, ale zároveň neztratila barvu. Sceďte ji, nechte trochu vychladnout a rozmixujte. Brokolici nasypte do mísy, přidejte nahrubo nastrouhané tofu, najemno nastrouhané brambory (pustí škrob, který placky slepí), vejce, sůl, pepř, drcený kmín, muškátový květ a parmazán. Směs promíchejte, pomocí lžíce vkládejte na pánev s rozpáleným olejem, tvořte placičky, smažte z obou stran dozlatova.
Dobrou chuť!
O tofu jsem kdysi dávno ani nevěděla. Ale kvůli zdravotním potížím jsem našla a absolvovala seminář a začala připravovat jídlo i z tofu. Podle mě je to super potravina! Dá se upravit na mnoho a mnoho způsobů, dá se hodit na grill... A tady inspirace u vás je úplně super!
ReplyDelete