Saturday, April 29, 2017

Soba nudle s vejcem





Pár ingrediencí, pár minut a výborná večeře je na stole! Tak pojďme na to!

na 1 porci budeme potřebovat:
  • 1/2 čínského zelí pak choi (nakrájené na nudličky)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 70 g soba nudlí (pšenično-pohankové nudle)
zálivka:
  • 1 lžíce tamari (sójová omáčka)
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku, nadrobno nakrájeného
  • 1 cm silný plátek čerstvého zázvoru, nadrobno nakrájeného
  • 1 lžička rýžového octa
Soba nudle uvařte podle návodu na obalu, na závěr do vody vhoďte pokrájené světlé části čínského zelí pak choi. Zelené listy nechte na ozdobu. Těstoviny se zelím ihned slijte a odstavte.
Ingredience na zálivku vložte do malé uzavíratelné skleničky a protřepejte.
Na rozehřátou pánev nalijte sezamový olej, přidejte soba nudle se zelím a krátce restujte. Do středu pánve udělejte vařečkou prostor, rozklepněte tam vejce a opékejte asi 3 minuty do zbělání bílku. Opatrně přeneste na talíř, ozdobte zelenými listy pak choi, dochuťte solí, pepřem. Servírujte s připravenou zálivkou.

Dobrou chuť!








Share:

3 comments

  1. To vypadá fakt nádherně, musím to někdy zkusit ♥

    eLblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc Leni :) určitě vyzkoušej, je to výborné.

      Delete
  2. Hmm, to vypadá lahodně, zdravě a lehce :) snažím se teď nejíst moc těžká jídla, tak určitě vyzkouším! :)

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig