Masové kuličky dělám většinou ve větším množství. Pokud se hned všechny nesní, zamrazím je a přidám kamkoliv do dalšího jídla. Je pravda, že je připravuji hlavně z krůtího masa, které si nechávám u svého řezníka namlít. Cuketové špagety dělám na spiralizéru, krásně se doplňují s celozrnnými špagetami a špenátovým, nebo bazalkovým pestem. Tentokrát jsem měla málo sýra, tak mě napadlo posypat na závěr těstoviny mletými vlašáky.
Na 2 porce:
Na masové kuličky:
350 g hovězího, nebo krůtího mletého masa
150 g mrkve, nastrouhané najemno
1 lžička sušené cibule
½ lžička sušeného česneku
½ lžičky sušeného zázvoru
chilli vločky podle chuti
1 lžíce sušené majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
2 vejce
Na těstoviny se špenátovým (bazalkovým) pestem:
50 g celozrnných těstovin
1 větší cuketa
1 lžíce olivového oleje
½ zralého avokáda
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
40 g sýra grana padano
1 hrst čestvého špenátu (bazalky)
sůl
čerstvě mletý pepř
20 g vlašských ořechů, mletých
Všechny ingredience na masové kuličky promíchejte, tvořte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečtě v troubě na 200 °C 30 minut.
Celozrnné těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte je a vložte do mísy. Cuketu nakrouhejte na spiralizéru. Oloupané avokádo a česnek vložte do mixéru společně s olivovým olejem, citronovu šťávou, sýrem, solí a rozmixujte dohladka. Potom do mixeru přihoďte špenát (bazalku) a krátkými pulsy ji rozmixujte nahrubo. Těstoviny vložte na rozehřátou pánev s olivovým olejem, přidejte cuketové špagety, prohřejte a vložte do mísy. Avokádovou směs promíchejte s těstovinami. Servírujte s masovými kuličkami, nasekanými vlašskými ořechy, nebo sýrovými hoblinkami. Ozdobte lístky špenátu (bazalky) a čerstvě mletým pepřem.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment