Tyhle košíčky jsou podle mě jedním z nejrychlejších dezertů, které můžete mít pořád na mrazáku. Potřebujete pouze dvě suroviny. Používám pouze kakovou hmotu a jakékoliv krémové ořechové máslo. Kakaová hmota je hořká čokoláda se 100% obsahem kakaa a její jemně nahořklá chuť mi vyhovuje. Jestli je na váš 100%ní čokoláda moc hořká, použijte méně procentní. Na výrobu dezertu používám malinké papírové košíčky, které při vyjmutí z mrazáku lehce sundáte a můžete si vychutnat malé jednohubky, které si necháte rozpustit na jazyku. Košíčky můžete také nechat chvíli rozehřát v pokojové teplotě.
Na 10 papírových košíčků o velikosti 25 x 17 mm budete potřebovat:
25 mm je velikost dna košíčku
- 80 g kakaové hmoty, nebo vysokoprocentní čokolády
- 70 g krémového ořechového másla
Kakaovou hmotu, nebo čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Papírové košíčky položte na tácek a do každého dejte 1 lžičku rozpuštěné kakaové hmoty (čokolády). Dejte na 10 minut do mrazáku.
Potom přidejte 1 lžičku ořechového másla a opět dejte mrazit.
Na závěr polijte další lžičkou čokolády a vraťte do mrazáku dobře zatuhnout.
Uchovávejte v mrazáku.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment