Vítám vás u dalšího receptu s quinoou! Tentokrát se nám tu barevně vyjímá červená quinoa, která má oříškovou chuť. Doplnila jsem ji lososem, brokolicí a tzatziky, aby jídlo nebylo moc suché. Většinou si lososa natrhám na malé kousky a vše v misce spojím v lahodný salát. Tak co, zkusíte to taky?
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 1/2 hlávky brokolice
- 2 šálky quinoy
- 2 filety lososa
- olivový olej
- citronová šťáva, citronová kůra
- řecký jogurt
- 1/2 salátové okurky
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
Filety lososa osolte a opepřete, potřete olivovým olejem. Vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20-25 minut.
Brokolici nakrájejte na malé růžičky, vařte v páře 5 minut, aby zůstala křupavá.
Quinou v sítku propláchněte vroucí vodou. Vařte v 2,5 násobném množství vody 15 minut, potom sceďte.
Na tzatziki okurku nahrubo nastrouhejte, posolte e a nechte asi 20 minut odležet. Okurka pustí vodu, kterou z okurky vymačkejte. Okurku bez tekutiny promíchejte s prolisovaným česnekem, jogurtem, citronovou šťávou a kůrou.
Dobrou chuť!
Wygląda to super. Pozdrawiam.
ReplyDelete