Friday, October 26, 2018

Mrkváčky



Když jsem dělala tyto nepečené mrkvové kuličky poprvé, zachutnaly mi natolik, že jsem je všechny během jednoho dne snědla. Mají krásně vláčnou konzistenci, nejsou přeslazené a směs koření jim dodává skvělou chuť mrkvového dortu. Určitě je také vyzkoušejte. Věřím, že si na nich pochutnáte!



Na 15 kuliček budete potřebovat:

3 sušené datle bez pecky
1 větší mrkev, nastrouhaná najemno (80 g)
100 g vlašských ořechů, nasekaných najemno
20 g strouhaného kokosu + další kokos na obalení
2–3 lžíce javorového sirupu
1 lžíce kokosového oleje
15 g vanilkového proteinu
1 lžička mleté skořice
¼ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku

Datle vložte do malé misky a zalijte je teplou vodou tak, aby byly ponořené. Nechte je asi 1 hodinu zvláčnět, potom vodu slijte a datle rozmixujte. 

Ve větší míse důkladně promíchejte všechny suroviny ve vláčné těsto.

Tvořte kuličky a obalujte je ve strouhaném kokosu. 

Vkládejte je do nádoby vhodné do mrazáku a nechte 2 hodiny mrazit, aby se trochu zpevnily. Pak je přesuňte do chladničky a můžete začít mlsat, kdykoliv vás napadne. Můžete je nechat také stále na mrazáku, podkud víte, že se hned nesní a vyndat vždy jen tolik kuliček, kolik sníte. Jsou do pár minutek akorát k jídlu :).


Dobrou chuť!

Share:

8 comments

  1. Skvělý tip i jako vánoční cukroví 😘

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Ahoj Veru, kupuji ho přes internet ve větším balení, ale dají se koupit menší dávky i ve fitness obchodech s výživou.

      Delete
  3. Dobrý den, Evo. Recept vypadá skvěle! :) Myslíte, že by nevadilo vypustit vanilkový protein? Případně čím ho nahradit? Takhle narychlo jej nikde neseženu :-/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Katko, určitě bych dala trochu vanilky a napadá mě zkusit přidat třeba lžíci bílého jogurtu (pro lepší chuť bych volila tučnější), ale nemám to vyzkoušené.

      Delete
    2. Já tam zkusim dát Lucumu, podle me by to mohlo být taky fajn a ještě zdravější. :-)https://www.awashop.cz/iswari-bio-lucuma-prasek-125-g-p8748/?cid=210

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Skvělý recept! Moc jsem si užil, čas strávený zkoušením, ochutnáváním a i samotnou konzumací. Opravdu povedený. Měl bych na vás jeden dotaz. Celkem mě v poslední době zaujali mrazem sušené maliny. slyšela jste o tom už někdy? Já je tedy nikdy nezkoušel, ale zní to strašně zajímavě. Chutnají nějak jinak? Je tam rozdíl v textuře? Já mám strašně moc otázek ohledně toho. Budu rád za odpovědi. Děkuji

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig