Friday, November 9, 2018

Ovesná kaše s mandarinkovou šťávou



Když si můžu vybrat mezi sladkou a slanou snídaní, téměř vždy si vyberu tu slanou.  Pokud mám ale občas chuť si hned po ránu osladit život, na tuhle ovesnou kaši nedám dopustit. Byla první, kterou jsem zkusila uvařit a okamžitě jsem si ji zamilovala. Vyhovuje mi způsob její přípravy. Ovesné vločky nejdříve pražím, tím získají lehce oříškovou chuť. Sladím ji pouze rozmačkaným banánem. Přidávám také trochu arašídové másla, které obsahuje sůl. Ta zvýratní chuť každého sladkého jídla. Šťáva z mandarinky kaši příjemně osvěží a dodá jí další vitaminy. Nejlepší je čerstvě připravená.


pro 1 osobu budete potřebovat:

  • 30 g jemných ovesných vloček
  • 150 ml mandlového mléka (nebo jiného, vámi oblíbeného druhu mléka)
  • ½ lžičky mleté skořice + další mletá skořice na ozdobení
  • ½ banánu
  • 1 lžička arašídového másla
  • šťáva z 1 mandarinky + plátky mandarinky na ozdobení
  • 1 hrst zrníček granátového jablka 
Ovesné vločky pražte na pánvi, dokud nezačnou vonět. Trvá to asi 2–3 minuty. Zalijte je mlékem a přidejte skořici. Vařte na mírném ohni 5–7 minut, občas zamíchejte. Kaše postupně zhoustne. Její konzistenci ovlivníte množstvím přidaného mléka. Pak ji odstavte z plotny.
Vidličkou rozmačkejte banán, přidejte ho do kaše spolu s arašídovým máslem a promíchejte. 
Vymačkejte šťávu z mandarinky a vyjměte zrníčka z granátového jablka.
Kaši vložte do středu misky, přidejte plátky mandarinky a zrníčka granátového jablka, posypte skořicí a  okolo nalijte mandarinkovou šťávu.
Videorecept na ovesnou kaši a rychlou granolu najdete tady.

Tip:
Zkuste vyměnit mandarinkovou šťávu za pomerančovou.

Dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig