Friday, July 19, 2019

Fitness tiramisu


Je libo tiramisu k snídani, nebo jako dezert? Můžete si vybrat! Základem je totiž ovesná kaše s espressem a tvaroh. Já si ho oblíbila hlavně jako dezert, ale bude to tím, že mi nikdy nevydržel až do rána. Rozhodně ale stojí za to,  nechat ho chvíli proležet v lednici. Tak dobrou chuť!

Na 3 porce o velikosti skleniček 300 ml budete potřebovat:


  • 80 g jemných ovesných vloček
  • 500 ml mléka (já použila ovesný nápoj)
  • skořice podle chuti
  • 1 shot espressa (odeberte 3 lžíce kávy do krému)
  • 1 PL čekankového sirupu, nebo jiného sladidla (např. rýžového sirupu)
  • 1 PL nepraženého kakaového prášku


na krém:

  • 400 g měkkého tvarohu, odtučněného
  • 15 g syrovátkového proteinu, vanilková příchuť
  • 1 ČL mandlového másla
  • 3 PL espressa (z přípravy ovesné kaše)
  • 1 ČL čekankového sirupu


Ovesné vločky krátce opražte na pánvi, přidejte vámi zvolené mléko, skořici a vařte asi 4–5 minut. Připravte si espresso a odeberte z něj 3 lžíce do misky na přípravu krému. Do ovesné kaše nalijte zbytek připravené kávy a povařte. Na závěr dochuťte čekankovým sirupem.

Ingredience na krém promíchejte.

Do sklenic střídavě navrstvěte ovesnou kaši a krém. Na závěr vložte do jemného sítka kakao a povrch tiramisu posypejte. Nechte v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!



Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig