Friday, July 19, 2019

Fitness tiramisu


Je libo tiramisu k snídani, nebo jako dezert? Můžete si vybrat! Základem je totiž ovesná kaše s espressem a tvaroh. Já si ho oblíbila hlavně jako dezert, ale bude to tím, že mi nikdy nevydržel až do rána. Rozhodně ale stojí za to,  nechat ho chvíli proležet v lednici. Tak dobrou chuť!

Na 3 porce o velikosti skleniček 300 ml budete potřebovat:

  • 80 g jemných ovesných vloček
  • cca 300 ml mléka (já použila ovesný nápoj)
  • skořice podle chuti
  • 1 shot espressa (odeberte 3 lžíce kávy do krému)
  • 1 banán
  • 1 ČL mandlového másla
na krém:
  • 400 g měkkého tvarohu, odtučněného (řeckého jogurtu)
  • 15 g syrovátkového proteinu, vanilková příchuť
  • 1 ČL mandlového másla
  • 3 PL espressa (z přípravy ovesné kaše)
na ozdobení:
  • 1 PL nepraženého kakaového prášku

Ovesné vločky krátce opražte na pánvi, přidejte vámi zvolené mléko, skořici a vařte asi 4–5 minut. do zhoustnutí. Připravte si espresso a odeberte z něj 3 lžíce do misky na přípravu krému. Do ovesné kaše nalijte zbytek připravené kávy a povařte. Do kaše přidejte mandlové máslo, doslaďte rozmačkaným banánem a promíchejte.

Ingredience na krém promíchejte.

Do sklenic střídavě navrstvěte ovesnou kaši a krém. Na závěr nasypte do jemného sítka kakao a povrch tiramisu posypejte. Tiramisu echte v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!



Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig