Friday, July 19, 2019

Fitness tiramisu


Je libo tiramisu k snídani, nebo jako dezert? Můžete si vybrat! Základem je totiž ovesná kaše s espressem a tvaroh, nebo jogurt. Já si ho oblíbila hlavně jako dezert, ale bude to tím, že mi nikdy nevydržel až do rána. Rozhodně ale stojí za to,  nechat ho chvíli proležet v lednici. Tak dobrou chuť!

Na 3 porce o velikosti skleniček 300 ml budete potřebovat:

  • 90 g jemných ovesných vloček
  • cca 300 ml mléka /vody (já použila mandlový nápoj)
  • skořice podle chuti
  • 1 shot espressa (odeberte 3 lžíce kávy do krému)
  • 1 banán
  • 1 ČL mandlového másla
na krém:
  • 420 g řeckého jogurtu, nízkotučného , nebo (měkkého tvarohu, odtučněného)
  • 20 g syrovátkového proteinu, vanilková příchuť
  • 1 ČL mandlového másla
  • 3 PL espressa 
na ozdobení:
  • 1 PL nepraženého kakaového prášku

Ovesné vločky krátce opražte na pánvi, přidejte vámi zvolené mléko, skořici, vařte asi 4–5 minut do zhoustnutí. Připravte si espresso a odeberte z něj 3 lžíce kávy na přípravu krému. Do uvařené ovesné kaše nalijte zbytek připravené kávy, mandlové máslo, doslaďte rozmačkaným banánem a důkladně promíchejte.

Ingredience na krém promíchejte.

Do sklenic střídavě navrstvěte ovesnou kaši a krém. Na závěr nasypte do jemného sítka kakao a povrch tiramisu posypejte. Tiramisu nechte v lednici uležet, nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!



Share:

5 comments

  1. Grazie per aver condiviso questa eccellente ricetta tiramisù. Sicuramente, lo terrò a colazione.

    ReplyDelete
  2. Mohu se zeptat jak dlouho trvá příprava?

    ReplyDelete
  3. Může se použít jaká koliv káva?

    ReplyDelete
  4. Skvělý nápad propojit chuť tiramisu do ovesné kaše! Udělala jsem si veganskou verzi - použila jsem mandlové mléko a kokosový jogurt :) Bylo to vynikající! Doporučuju všem vyzkoušet a děkuju za inspiraci.

    vedomevdome.cz

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig