Sunday, April 9, 2017

Pomerančové kuře/Orange chicken

Dobré ráno, dnes vám přináším video na naše oblíbené pomerančové kuře. K tomuto voňavému jídlu se v naší rodině váže vzpomínka na cestování po Kalifornii. Tam jsme ho totiž objevili v místních fast foodech :) a stali se na něm závislí. Říkala jsem si, to přeci nemůže být těžké uvařit...no a pomerančové kuře už nějakou chvilku s úspěchem vaříme sami.
Na 2 porce:

  • 2 kuřeci prsa
  • 1 vejce
  • šťáva z 1,5 pomeranče + 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • slunečnicový olej na smažení
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 6-8 lžíc sojové omáčky Tamari
  • 2 lžíce mouky 
  • 2 lžíce škrobové moučky
  • 1 lžička najemno nakrájeného zázvoru 
  • 1 česnek nakrájený nadrobno
  • 1-2 chilli papričky najemno nakrájené
  • 3 lžíce třtinového cukru, 
  • 1 dcl vody
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
příloha:
rýže basmati

na ozdobení:
2 plátky pomeranče

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Maso nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete, obalte v mouce a škrobu (1 lžíci škrobu ponechte na zahuštění omáčky). Přidejte vejce, sezamový olej a promíchejte.
Kuřecí kousky osmažte zprudka na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Spojené maso oddělujte. Opečené kousky přesuňte na papírový ubrousek, aby se osušily od přebytečného oleje.
Očistěte a nasekejte zázvor, česnek, chilli papričku a vymačkejte šťávu z pomerančů.
Na další pánvi rozehřejte olej, přidejte připravený zázvor, česnek, kůru z pomeranče a chilli papričku. Krátce smažte, asi 1 minutu, aby se česnek nepřipálil. 
Přidejte vymačkanou šťávu z pomerančů i s dužinou, vodu promíchanou se zbytkem škrobové moučky a promíchejte. Přidejte sójovou omáčku a třtinový cukr. (Je možné použít jiný druh sójové omáčky, jen počítejte s tím, že omáčka může získat jinou barvu.) 
Vařte do zhoustnutí, potom přihoďte maso a promíchejte, aby se jednotlivé kousky v omáčce obalily.
Podávejte s rýží a plátkem pomeranče.


Dobrou chuť!



Množství zázvoru, chilli, česneku a pomerančové kůry zvolte nejlépe podle vlastní chuti a oblíbenosti těchto ingrediencí :) Pokud vám omáčka nezhoustla, znovu rozmíchejte škrobovou moučku s trochou vody, vlijte do omáčky a provařte.

Share:

6 comments

  1. Moc díky za tenhle recept! Potřebovala jsem něco rychléhlo, co bych si mohla připravovat na oběd do práce a tohle je naprosto skvělá volba. Chutná to výborě! :)

    ReplyDelete
  2. Du har en flott blogg. Med BloggerContest.com er du en kandidat til å vinne med ditt nettsted eller blogg, markedsføre nettsiden din, vinne premier og kampanjer. Med støtte fra våre sponsorer via vi organiserer vår blogkonkurranse for første gang i 2017. Du kan lære mer om deltakelse fra vår nettside. Du kan bli med, programmene pågår.
    Takk for din interesse og støtte!


    Web: http://www.bloggercontest.com
    Mail: contact@bloggercontest.com
    PBX: +390694802050

    ReplyDelete
  3. Vynikající recept! Trošku mi ujela ruka s chilli, ale i tak luxusní! Řadím do svého kuchařského repertoáru 🌸😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katko, super :) to jsem tak ráda, že ti zachutnalo. U nás doma někdo radši ostřejší a někdo sladší :) Důležitý je, že si to každž vychytá podle svých chutí :)

      Delete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig