Thursday, June 7, 2018

Lívance s ricottou


Tyhle lívance mi manžel chválil ještě pár dní po snědení posledního kousku. Vyplatí se vyšlehat z bílků sníh a zapracovat ho do těsta. Lívance jsou pak hebké a krásně nadýchané. Myslím, že je brzy zopakuji a nejlepší by bylo, kdyby mi je někdo připravil. To by chutnaly úplně nejvíc.
Na 10 ks budete potřebovat:
  • 130 g ricotty 
  • 100 ml mléka 
  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť 
  • 1 lžíce kokosového cukru 
  • ½ lžičky vanilkové pasty
  • 2 lžíce citronové šťávy 
  • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu 
  • 90 g celozrnné mouky pšeničné jemně mleté 
  • 1 lžička kypřicího prášku 
  • špetka soli 
  • kokosový olej na smažení 
na ozdobení:
  • ricotta 
  • maliny 
  • pistáciové oříšky, nesolené 
  • javorový sirup 

V míse smíchejte ricottu, mléko, žloutky, cukr, vanilku a citronovou šťávu s citronovou kůrou. Vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a vyšlehejte středně husté těsto. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou zapracujte do těsta. Vznikne krásně nadýchané těsto.

Rozehřejte pánev, přidejte pár kapek kokosového oleje a pomocí naběračky tvarujte lívance. Opékejte je asi 2 minuty na nízkou teplotu, dokud se na povrchu lívanců nezačnou tvořit bublinky. Pak je otočte a opečte z druhé strany dozlatova.

Podávejte s ricottou, pistáciovými ořechy, malinami a javorovým sirupem.
Dobrou chuť!

Recept byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
Share:

1 comment

  1. Tak to byly zatím nejlepší lívance, co jsem dělala ;) Děkuji za recept.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig