Ricottu používám v kuchyni poslední dobou mnohem častěji. Využívám ji do řady sladkých i slaných pokrmů. Dnes jsem ji přidala do omáčky na těstoviny.
Pro 2 osoby budete potřebovat:
- 200 g těstovin penne
- 150 g slaniny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sušeného oregána
- 200 g rajčatové passaty
- ¼ šálku vody
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce ricotty
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- čerstvá bazalka
- 1 lžíce ricotty
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- čerstvě mletý pepř
Nejdříve uvařte těstoviny podle návodu na obalu a ponechte je stranou.
Slaninu nakrájejte na kostičky, vhoďte na rozpálenou pánev (můžete přidat i olivový olej) a opečte ji dozlatova. Česnek prolisujte, přidejte ho ke slanině a společně s oregánem opékejte přibližně 30 vteřin. Přidejte rajčatovou passatu, směs vařte 5 minut, dochuťte solí a pepřem. Do omáčky přidejte ricottu, parmazán a nechte je rozpustit. Na závěr přihoďte uvařené těstoviny a promíchejte.
Podávejte s ricottou, bazalkou, parmazánem a čerstvě mletým pepřem.
Dobrou chuť!
Tento příspěvek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
Mňam, recept určitě vyzkouším, těstoviny miluji ♥
ReplyDelete