Monday, June 18, 2018

Penne s ricottou




Ricottu používám v kuchyni poslední dobou mnohem častěji. Využívám ji do řady sladkých i slaných pokrmů. Dnes jsem ji přidala do omáčky na těstoviny.

Pro 2 osoby budete potřebovat:
  • 200 g těstovin penne 
  • 150 g slaniny 
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 lžíce sušeného oregána 
  • 200 g rajčatové passaty 
  • ¼ šálku vody 
  • sůl 
  • čerstvě mletý pepř 
  • 2 lžíce ricotty 
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu 
na ozdobení:
  • čerstvá bazalka 
  • 1 lžíce ricotty 
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu 
  • čerstvě mletý pepř 

Nejdříve uvařte těstoviny podle návodu na obalu a ponechte je stranou.

Slaninu nakrájejte na kostičky, vhoďte na rozpálenou pánev (můžete přidat i olivový olej) a opečte ji dozlatova. Česnek prolisujte, přidejte ho ke slanině a společně s oregánem opékejte přibližně 30 vteřin. Přidejte rajčatovou passatu, směs vařte 5 minut, dochuťte solí a pepřem. Do omáčky přidejte ricottu, parmazán a nechte je rozpustit. Na závěr přihoďte uvařené těstoviny a promíchejte.

Podávejte s ricottou, bazalkou, parmazánem a čerstvě mletým pepřem.
Dobrou chuť!


Tento příspěvek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
Share:

1 comment

  1. Mňam, recept určitě vyzkouším, těstoviny miluji ♥

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig