Jestli chystáte
párty, nebo si jen chcete zpříjemnit večer
zdravým mlsáním, pak jistě nešlápnete vedle s těmito slanými krekry. Jejich chuť můžete libovolně měnit podle vaší fantazie. Věřte, že kdo ochutná, bude po vás chtít
recept.
Na 2 plechy budeme potřebovat:
- 200 g lněných semínek (celých)
- 400 ml vody
- 1 lžička soli
- 2 ks sušených rajčat v oleji - nemusí být
- libovolné koření, bylinky
Lněná semínka nasypte do větší mísy a zalijte vodou. Přidejte sůl, koření, nakrájená sušená rajčata (ty předem osuště papírovou utěrkou od přebytečného oleje). Nechte asi 1,5 - 2 hodiny nabobtnat. Směs bude mít lepivou konzistenci.
Troubu rozehřejte na 160 °C (program horký vzduch), směs navrstvěte v tenké vrstvě na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Pečte dokřupava cca 55-65 minut. Semínkový plát nechte na plechu vychladnout, potom sundejte z pečicího papíru a nalámejte na menší kousky a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Na workshopu mi moc chutnaly, díky za recept, Evi! :)
ReplyDeleteTo jsem moc ráda Leni, děkuji.
Delete