Tuesday, March 21, 2017

Kakaový dort bez mouky, cukru a přidaného tuku


Když si mohu vybrat mezi tmavým a světlým dortem, tak si vždy vyberu ten tmavý. Tento dortík šetří cukrem, plnou a nasládlou chuť mu ale dodávají kvalitní tučné mléčné výrobky. Nebojte se trochu tuku! Jeden kousek ke kávě stačí. Tak co, jdete do toho?

Na dortovou formu o průměru 23 cm budeme potřebovat:
  • 250g mascarpone
  • 250g tučného tvarohu
  • 1 zakysaná smetana 200g
  • 1 vanilkový pudink (prášek)
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 3 vejce
  • 1 rozmačkaný banán
  • 4-5 lžic kakaa
Na ozdobu:
  • máta
  • čerstvé jahody 
Všechny ingredience vyšleháme v hustší krém, vložíme do dortové formy. Tu pokládám na plech vyložený pečicím papírem, kdyby vyteklo trochu krému. Pečeme nejprve 20 min na 180°C, pak ztlumíme na 150°C a pečeme dalších 20-25 min. Dort necháme vychladnout a vložíme do ledničky nejlépe přes noc. Podáváme s jahodami.

(Jestliže máte alergii na lepek, použijte bezlepkový vanilkový pudink)

Dobrou chuť!








Share:

5 comments

  1. Určitě tento recept vyzkouším 😊
    Vypadá to výborně!

    ReplyDelete
  2. Lze vyměnit tučný tvaroh za nízkotučný nebo odtučněný? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, myslím, že by bylo možné tvaroh vyměnit, ale nechala bych tam mascarpone, aby tam nějaký tuk zůstal :)

      Delete
  3. Zkoušela jsem před dvěma dny a naprostá pecka!:) Čím déle se dortík rozleží, tím je ještě lepší.

    ReplyDelete
  4. Je možné použít místo rýžového sirupu obyčejný cukr? Určitě dort vyzkouším :)

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig