Saturday, March 18, 2017

Zelené kari s jasmínovou rýží

Zdravím vás u nového, velmi rychlého a jednoduchého receptu, který zvládnete do 30 minut i s přípravou rýže. Pochutnáte si na velmi zajímavé kombinaci chutí od pálivé, až štiplavé, po jemně nasládlou chuť kokosového mléka. Pro mě už je kokosové mléko doslova závislost :).
Budu ráda, jestli vyzkoušíte a podělíte se o své dojmy do komentářů.  Děkuji za shlédnutí videa!  
Pro 2 osoby budeme potřebovat:                                                                                                  
  • 2 šálky jasmínové rýže
  • 1 ks kuřecího prsa (nakrájené na tenké plátky)
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička zelené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
  • 100 g zelených fazolek
  • 1 červená chilli paprička
  • na dochucení: limetková šťáva, čerstvý koriandr, sůl, (rybí omáčka, cukr) 
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, přidáme zelenou kari pastu a necháme rozvonět. Do pánve přihodíme kuřecí maso, mírně ho opečeme z obou stran. Zalijeme kokosovým mlékem, vaříme asi 5 minut, přidáme zelené fazolky, chilli papričku a znovu vaříme pár minut, aby fazolky zůstaly křupavé.
Servírujeme s jasmínovou rýží a nasekaným čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť!


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig