Taková jednoduchá jídla, jako je např. bulgur se zeleninou si strašně ráda vařím během pracovního týdne, je fakt, že jsou to spíš dámská jídla, ale možná se najdou i muži, kteří si rádi dají celozrnný bulgur. Můj manžel tomu zatím nepropadl, nevadí, aspoň zbyde víc na mě :)
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 1 šálek celozrnného bulguru
- sušená rajčata v oleji (podle potřeby)
- černé olivy (podle potřeby)
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1/2 lžičky mletého koriandu
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř
- olivový olej (1 lžíce)
- 3 mrkve + oliv. olej + sůl
Tahini zálivka
- 2 lžíce sezamové tahini pasty
- citrónová šťáva z 1/2 citronu
- 1 stroužek česneku
- 5 lžic vody
- sůl
- špetka mletého koriandru
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Dochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a římským kmínem. Přidáme nakrájená sušená rajčata, černé olivy, olivový olej a nasekaný čerstvý koriandr a citronovou šťávu.
Mrkev nakrájíme na proužky, vložíme do zapékací mísy, potřeme oliv.olejem a osolíme. Pečeme na 200°C asi 20 minut.Ingredience na zálivku rozmixujeme dohladka.
Dobrou chuť!
Tak to vypadá hodně dobře :-) . Na grilu je za mě nejlepší cuketa a hermelín. A tuto kombinaci bych mohla jíst klidně každý den. Cukety nám rostou na zahradě jak o závod, jen ten hermelín musím kupovat :-D. Na jakém grilu grilujete? Mně by se líbil plynový z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani , ale nikdo v mém okolí ho nemá, tak nevím, jak dlouho v něm vydrží bomba a celkově jaký je na grilování.
ReplyDelete