Thursday, March 16, 2017

Bulgur s grilovanou mrkví a tahini zálivkou


Taková jednoduchá jídla, jako je např. bulgur se zeleninou si strašně ráda vařím během pracovního týdne, je fakt, že jsou to spíš dámská jídla, ale možná se najdou i muži, kteří si rádi dají celozrnný bulgur. Můj manžel tomu zatím nepropadl, nevadí, aspoň zbyde víc na mě :)

Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 1 šálek celozrnného bulguru
  • sušená rajčata v oleji (podle potřeby)
  • černé olivy (podle potřeby)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 1/2 lžičky mletého koriandu
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř
  • olivový olej (1 lžíce)
  • 3 mrkve + oliv. olej + sůl
Tahini zálivka
  • 2 lžíce sezamové tahini pasty
  • citrónová šťáva z 1/2 citronu
  • 1 stroužek česneku
  • 5 lžic vody
  • sůl
  • špetka mletého koriandru
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu. Dochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a římským kmínem. Přidáme nakrájená sušená rajčata, černé olivy, olivový olej a nasekaný čerstvý koriandr a citronovou šťávu.
Mrkev nakrájíme na proužky, vložíme do zapékací mísy, potřeme oliv.olejem a osolíme. Pečeme na 200°C asi 20 minut.
Ingredience na zálivku rozmixujeme dohladka.

Dobrou chuť!



Share:

1 comment

  1. Tak to vypadá hodně dobře :-) . Na grilu je za mě nejlepší cuketa a hermelín. A tuto kombinaci bych mohla jíst klidně každý den. Cukety nám rostou na zahradě jak o závod, jen ten hermelín musím kupovat :-D. Na jakém grilu grilujete? Mně by se líbil plynový z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani , ale nikdo v mém okolí ho nemá, tak nevím, jak dlouho v něm vydrží bomba a celkově jaký je na grilování.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig