Když si mohu vybrat mezi tmavým a světlým dortem, tak si vždy vyberu ten tmavý. Tento dortík šetří cukrem, plnou a nasládlou chuť mu ale dodávají kvalitní tučné mléčné výrobky. Nebojte se trochu tuku! Jeden kousek ke kávě stačí. Tak co, jdete do toho?
Na dortovou formu o průměru 23 cm budeme potřebovat:
- 250g mascarpone
- 250g tučného tvarohu
- 1 zakysaná smetana 200g
- 1 vanilkový pudink (prášek)
- 5 lžic rýžového sirupu
- 3 vejce
- 1 rozmačkaný banán
- 4-5 lžic kakaa
Na ozdobu:
Všechny ingredience vyšleháme v hustší krém, vložíme do dortové formy. Tu pokládám na plech vyložený pečicím papírem, kdyby vyteklo trochu krému. Pečeme nejprve 20 min na 180°C, pak ztlumíme na 150°C a pečeme dalších 20-25 min. Dort necháme vychladnout a vložíme do ledničky nejlépe přes noc. Podáváme s jahodami.
(Jestliže máte alergii na lepek, použijte bezlepkový vanilkový pudink)
Dobrou chuť!
Určitě tento recept vyzkouším 😊
ReplyDeleteVypadá to výborně!
Lze vyměnit tučný tvaroh za nízkotučný nebo odtučněný? :)
ReplyDeleteAhoj, myslím, že by bylo možné tvaroh vyměnit, ale nechala bych tam mascarpone, aby tam nějaký tuk zůstal :)
DeleteZkoušela jsem před dvěma dny a naprostá pecka!:) Čím déle se dortík rozleží, tím je ještě lepší.
ReplyDeleteJe možné použít místo rýžového sirupu obyčejný cukr? Určitě dort vyzkouším :)
ReplyDelete