Vajíčková pomazánka se nemusí připravovat jen na Velikonoce i když v tomto období je na jídelníčku téměř každé rodiny. Zkusila jsem udělat její odlehčenou formu tím, že jsem přidala avokádo a vynechala obvyklou majonézu. O dochucení se postarala ostřejší dijonská hořčice. Pomazánka se často po chvilce proleží a vstřebá všechny chutě, proto se nebojte ji znovu případně dochutit.
Ingredience:
6 vařených vajec
½ zralého avokáda
1 řapík celeru
1 jarní cibulku
šťávu z ½ citrónu
2 lžíce řeckého jogurtu
1 lžíci dijonské hořčice
sůl, pepř
celozrnnou bageru
Na ozdobení:
nasekanou pažitku
plátky ředkviček
Vejce vložte do kastrůlku, zalijte vodou a vařte na mírném stupni 7-9 minut. Slijte, ponořte je do studené vody a oloupejte.
Rozpulte avokádo, vyjměte dužinu, nakrájejte ji a zakápněte citronovou šťávou. Pokračujte krájením řapíkatého celeru, jarní cibulky a vajec.
Do misky vložte nakrájené ingredience, přidejte řecký jogurt, dijonskou hořčici, dochuťte solí, pepřem a zbytkem citrónové šťávy.
Servírujte s bagetou, ozdobte plátky ředkviček a nasekanou pažitkou.
Dobrou chuť!
Článek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
No comments
Post a Comment