Thursday, May 10, 2018

Vajíčková pomazánka s avokádem


Vajíčková pomazánka se nemusí připravovat jen na Velikonoce i když v tomto období je na jídelníčku téměř každé rodiny. Zkusila jsem udělat její odlehčenou formu tím, že jsem přidala avokádo a vynechala obvyklou majonézu. O dochucení se postarala ostřejší dijonská hořčice. Pomazánka se často po chvilce proleží a vstřebá  všechny chutě, proto se nebojte ji znovu případně dochutit.


Ingredience:


6 vařených vajec

½ zralého avokáda

1 řapík celeru

1 jarní cibulku

šťávu z ½ citrónu

2 lžíce řeckého jogurtu

1 lžíci dijonské hořčice

sůl, pepř

celozrnnou bageru

Na ozdobení:

nasekanou pažitku

plátky ředkviček

Vejce vložte do kastrůlku, zalijte vodou a vařte na mírném stupni 7-9 minut. Slijte, ponořte je do studené vody a oloupejte. 
Rozpulte avokádo, vyjměte dužinu, nakrájejte ji a zakápněte citronovou šťávou. Pokračujte krájením řapíkatého celeru, jarní cibulky a vajec. 
Do misky vložte nakrájené ingredience, přidejte řecký jogurt, dijonskou hořčici, dochuťte solí, pepřem a zbytkem citrónové šťávy.
Servírujte s bagetou, ozdobte plátky ředkviček a nasekanou pažitkou.

Dobrou chuť!

Článek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig