Thursday, May 10, 2018

Slaný koláč s chřestem a ricottou


Tento koláč jsem připravovala pro časopis Story a ještě čerstvý jsem ho nesla jako pohoštění na návštěvu k dceři. Moc jsme si na něm všichni pochutnali a prý byl výborný ještě druhý den vychlazený z lednice. Čas s přípravou si ušetříme koupením listového těsta.


Ingredience:
  • chlazené listové těsto
  • svazek zeleného chřestu
  • 400g ricotty
  • 1 šálek strouhaného parmazánu
  • 2 stroužky nasekaného česneku
  • 1 vejce (do náplně)
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • sůl, pepř
  • 1 vejce na potření těsta
  • 2 lžíce olivového oleje

Listové těsto položte na plech vyložený pečícím papírem a okraje těsta pomocí vidličky ozdobte.

Do mísy vložte ricottu, parmazán, česnek, vejce, citrónovou šťávu, sůl, pepř a směs promíchejte. Rozprostřete ji na těsto tak, aby zůstaly asi 3 cm volné okraje na přeložení.

Chřest omyjte, odkrojte dřevnaté konce (asi 2 cm) a spařte ho vroucí vodou.

Chřest pokládejte na sýrovou směs a zlehka ho zakápněte olivovým olejem. Okraje těsta přeložte a přimáčkněte. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 25-30 minut.

Článek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig