Tento koláč jsem připravovala pro časopis Story a ještě čerstvý jsem ho nesla jako pohoštění na návštěvu k dceři. Moc jsme si na něm všichni pochutnali a prý byl výborný ještě druhý den vychlazený z lednice. Čas s přípravou si ušetříme koupením listového těsta.
Ingredience:
- chlazené listové těsto
- svazek zeleného chřestu
- 400g ricotty
- 1 šálek strouhaného parmazánu
- 2 stroužky nasekaného česneku
- 1 vejce (do náplně)
- 2 lžičky citrónové šťávy
- sůl, pepř
- 1 vejce na potření těsta
- 2 lžíce olivového oleje
Listové těsto položte na plech vyložený pečícím papírem a okraje těsta pomocí vidličky ozdobte.
Do mísy vložte ricottu, parmazán, česnek, vejce, citrónovou šťávu, sůl, pepř a směs promíchejte. Rozprostřete ji na těsto tak, aby zůstaly asi 3 cm volné okraje na přeložení.
Chřest omyjte, odkrojte dřevnaté konce (asi 2 cm) a spařte ho vroucí vodou.
Chřest pokládejte na sýrovou směs a zlehka ho zakápněte olivovým olejem. Okraje těsta přeložte a přimáčkněte. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 25-30 minut.
Článek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
No comments
Post a Comment