Zelenému chřestu v obchodě jen těžko odolám, proto tu je další recept s touto křupavou delikatesou. Lososa s bramborovu kaší skvěle dochutí domácí pesto. Nebojte se jeho přípravy, stačí vám k tomu hmoždíř a pár ingrediencí. Tak pojďte číst dál.....
Na 2 porce budete potřebovat:
- 2 filety z lososa
- svazek zeleného chřestu
- 500g brambor
- hrnek mléka
- 30g másla
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 2 plátky citronu
- svazek čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky soli
- malá hrst kešu ořechů
- ½ šálku strouhaného parmazánu
- 50ml olivového oleje
na ozdobení:
- čerstvý tymián
Gril v troubě rozehřejte na 200 °C. Filety z lososa potřete lžící olivového oleje, osolte, opepřete a ozdobte plátkem citronu. Vložte do pekáčku, pečte přibližně 12-15 minut, aby byl losos na povrchu opečený a uvnitř šťavnatý.
Brambory oloupejte, nakrájejte a propláchněte. Vařte v hrnci s osolenou vodou 20 minut do změknutí. Potom vodu slijte, přidejte vlažné mléko, máslo a vyšlehejte bramborovou kaši.
Zelený chřest omyjte, dřevnaté konce odkrojte (asi 2 cm). Spařte ho vroucí vodou, potom osušte, dejte na pánev a restujte pár minut na olivovém oleji dokřupava. Mírně dochuťte solí a pepřem.
Na pesto vložte stroužek česneku do hmoždíře, přidejte sůl a rozmačkejte ho. Postupně přidávejte a roztírejte lístky bazalky. Přidejte nasekané kešu ořechy, rozmačkejte je, potom přihoďte parmazán a na závěr pesto zalijte olivovým olejem a promíchejte.
Lososa servírujte s chřestem, bramborovou kaší a bazalkovým pestem. Celý pokrm můžete ozdobit čerstvým tymiánem.
Dobrou chuť!
Příspěvek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
ReplyDelete