Wednesday, May 16, 2018

Losos s chřestem a bazalkovým pestem


Zelenému chřestu v obchodě jen těžko odolám, proto tu je další recept s touto křupavou delikatesou. Lososa s bramborovu kaší skvěle dochutí domácí pesto. Nebojte se jeho přípravy, stačí vám k tomu hmoždíř a pár ingrediencí. Tak pojďte číst dál.....


Na 2 porce budete potřebovat:

  • 2 filety z lososa
  • svazek zeleného chřestu
  • 500g brambor
  • hrnek mléka
  • 30g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 2 plátky citronu
na pesto:
  • svazek čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • ½ lžičky soli
  • malá hrst kešu ořechů
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • 50ml olivového oleje

na ozdobení: 

  • čerstvý tymián



Gril v troubě rozehřejte na 200 °C. Filety z lososa potřete lžící olivového oleje, osolte, opepřete a ozdobte plátkem citronu. Vložte do pekáčku, pečte přibližně 12-15 minut, aby byl losos na povrchu opečený a uvnitř šťavnatý.



Brambory oloupejte, nakrájejte a propláchněte. Vařte v hrnci s osolenou vodou 20 minut do změknutí. Potom vodu slijte, přidejte vlažné mléko, máslo a vyšlehejte bramborovou kaši.


Zelený chřest omyjte, dřevnaté konce odkrojte (asi 2 cm). Spařte ho vroucí vodou, potom osušte, dejte na pánev a restujte pár minut na olivovém oleji dokřupava. Mírně dochuťte solí a pepřem.



Na pesto vložte stroužek česneku do hmoždíře, přidejte sůl a rozmačkejte ho. Postupně přidávejte a roztírejte lístky bazalky. Přidejte nasekané kešu ořechy, rozmačkejte je, potom přihoďte parmazán a na závěr pesto zalijte olivovým olejem a promíchejte.



Lososa servírujte s chřestem, bramborovou kaší a bazalkovým pestem. Celý pokrm můžete ozdobit čerstvým tymiánem.

Dobrou chuť!

Příspěvek byl připraven ve spolupráci s časopisem Story.





Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig