Thursday, April 5, 2018

Pórková polévka s bazalkovým pestem


Mám strašně ráda polévky. Někdy si tělo říká o lehce stravitelná jídla, tak proč ho neposlechnout :) Často si je dávám k obědu a klidně hned dvě misky najednou. Mezitím, co se polévka vaří si můžete připravit bazalkové pesto.

Pro 2 osoby:

  • 1 pórek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • mletý pepř

Na pesto:

  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • svazek bazalky
  • malá hrst nesolených kešu ořechů
  • ½ šálku strouhaného parmazánu
  • 50 ml olivového oleje


Nejdříve si nakrájejte pórek na kolečka. Ve vyšším kastrolu rozehřejte olivový olej, přidejte pórek a osmažte ho. Přihoďte nasekaný česnek a nechte ho chvíli rozvonět. Zalijte vývarem a vařte 15 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem. Nakonec polévku rozmixujte tyčovým mixerem.

Pesto připravuji v malém hmoždíři, chce to trochu trpělivosti, ale jde to.
Stroužek česneku vložte do hmoždíře, přidejte sůl a rozmačkejte ho. Postupně přidávejte a roztírejte lístky bazalky. Přidejte nasekané kešu ořechy a rozmačkejte je. Přihoďte parmazán a na závěr pesto zalijte olivovým olejem a promíchejte.

Polévku servírujte s jednou lžící bazalkového pesta.

Dobrou chuť!







Share:

4 comments

  1. Porkovou polévku miluji. Děkuji za recept. Vyzkouším doma. :)

    ReplyDelete
  2. Vypadá skvěle!
    Myslíte, že mohu pórek zalít zeleninovým vývarem místo kuřecího, aniž by polévka zvlášť utrpěla na chuti? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, děkuji moc, zeleninový vývar můžeš určitě použít. Dobrou chuť :)

      Delete
  3. Zdravím, měli jsme na zahradě hodně pórku. Tak jsem ráda, že jsem na tenhle recept narazila. To pesto v té polévce je boží. Tenhle recept jsme si po první lžičce zamilovali. Udělala jsem k ní ještě topinky z oblíbeného žitného chleba z https://www.vasepekarna.cz/, který je stále výborný i po několika dnech. Polévku všude chválím a doporučuji.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig