Sunday, April 1, 2018

Jehněčí kolínka na červeném víně



Jak si vychutnat tradiční jídlo společně s moravským, nebo českým vínem? Co takhle pomalu pečená jehněčí kolínka na červeném víně. Víno se přidává do omáčky i k hotovému pokrmu. Krásné Velikonoce!


Pro 5 osob budeme potřebovat:
  • ·         5 ks jehněčích kolínek
  • ·         5 ks červené cibule
  • ·         2 dcl červeného vína, odrůda Svatovavřinecké
  • ·         250 ml zeleninového vývaru
  • ·         hrst sušených brusinek
  • ·         sůl, pepř
  • ·         olivový olej na smažení
  • ·         3 větvičky rozmarýnu
  • ·         2 stroužky česneku
  • ·         2 lžíce rajčatového protlaku
  • ·         2 lžíce rybízového džemu
  • ·         3 lžíce balzamikového octa

Příloha: bramborová kaše
Ozdoba: čerstvá máta

Postup:
Jehněčí kolínka osolíme, opepříme a posypeme částí nasekaného rozmarýnu. Na větší pánvi je osmažíme na olivovém oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo, poté odstavíme. Do většího kastrolu nalijeme olivový olej, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a necháme ji pozvolna smažit asi 15 minut, dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme brusinky, nasekaný česnek a promícháme. Přilijeme vývar, červené víno, sůl, pepř, nasekaný rozmarýn, rajčatový protlak, rybízový džem, balzamikový ocet a povaříme. Jehněčí kolínka vložíme do omáčky tak, aby byla téměř ponořená. V případě potřeby přidáme vývar. Kastrol přiklopíme pokličkou a necháme v troubě péct při teplotě 180 °C 2,5 - 3 hodiny.  Po upečení je maso měkké a jde dobře od kosti.
Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem.
Servírujeme s bramborovou kaší, můžeme ozdobit čerstvou mátou.

Oslava jara může začít, užijte si dobré jídlo a vytvořte si krásné vzpomínky právě na tyto Velikonoce.
Dobrou chuť!

Tento recept byl připraven pro Vína z Moravy, vína z Čech.
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig