Smoothie z červené řepy vůbec nemusí být nuda!
Vítám vás u receptu na výborné smoothie z červené řepy. Stačí rozmixovat pár ingrediencí a bomba plná zdraví je na stole. Základem je syrová červená řepa a mražené banány. Pro duhový efekt a zjemnění smoothie jsem přidala kokosové mléko a nakonec jsem navrstvila mandlovou granolu s borůvkama.
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 300 g červené řepy (2 ks)
- 2 banány
- 200 ml kokosového mléka
- špetka skořice
- ½ lžičky vanilkové esence
- 300 ml vody
- hrst čerstvých borůvek
- mandlová granola
1. Banány nakrájejte na kolečka, dejte je do uzavíratelné krabičky a vložte do mrazáku nejméně na 4 hodiny (nejlépe přes noc).
2. Očištěnou a nakrájenou řepu vhoďte do mixéru, přidejte skořici, vanilku, 200 ml vody a mixujte dohladka. Část rozmixované směsi nalijte s pomocí cedníku do skleniček.
3. Pro duhový efekt přidejte do mixéru ke zbytku řepové směsi mražené banány a 100 ml kokosového mléka, znovu rozmixujte a stejným způsobem přidejte do sklenic. Lžičkou můžete vrstvy ve skleničce trochu promíchat.
4. Pro třetí a nejsvětlejší část směsi vložíme do mixéru zbytek kokosového mléka a 100 ml vody, opět rozmixujeme a přidáme do skleniček.
5. Ozdobíme mandlovou granolou a čerstvými borůvkami.
Mandlová granola
Budeme potřebovat:
- ½ šálku mandlí
- ½ šálku ovesných vloček
- 2 lžíce javorového sirupu
1. Mandle nahrubo nasekejte a společně s ovesnými vločkami opražte nasucho na pánvi. Trvá to asi 3 minuty, mandle a vločky se rozvoní a mírně zezlátnou.
2. Zakápněte javorových sirupem a promíchejte. Nechte vychladnout a potom už stačí sklenice ozdobit společně s borůvkami.
3. Nespotřebovanou granolu vložte do uzavíratelné sklenice, skladujte na suchém místě.
Recept byl připraven pro časopis Story.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment