Na 2 porce budeme potřebovat:
- 2 ks filetů z lososa
- 1 balení banánových listů
- ½ šálku kokosového mléka
- ½ lžičky kari koření
- ¼ lžičky tlučených semínek kardamonu
- 1 ks jarní cibulky
- ½ lžičky nasekaného zázvoru
- ½ lžičky nasekané chilli papričky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
Příloha:
- rýže basmati
Rýži připravte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 °C.
Potom začněte s přípravou marinády na lososa.
Na pánvi zpěňte na oleji nakrájenou jarní cibulku (světlou
část), přidejte kari koření, nasekaný zázvor, česnek, chilli, v hmoždíři
roztlučená semínka kardamonu, promíchejte a nechte krátce rozvonět. Přidejte kokosové mléko, citronovou šťávu, část nasekané jarní cibulky (zelenou část).
Omáčku dochuťte solí, nechte zredukovat.
Nastřihněte si 2 ks banánových listů na zabalení filetů,
přibližně o velikosti 40 x 25 cm. Další 2 ks si připravte na servírování,
místo talířů. Filety z lososa položte na čistý banánový list, osolte,
potřete připravenou marinádou, posypte nasekanými bylinkami a zbytkem
nakrájené jarní cibulky. Filety zabalte a vložte do pekáče.
Pečte v troubě 15-20 minut, podle velikosti filetů.
Lososa servírujte na čerstvém banánovém listu s rýží.
TiP: Místo banánových listů můžete použít pečící papír.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kosik.cz, kde lze banánové listy také koupit.
No comments
Post a Comment