Friday, March 2, 2018

Losos na kari pečený v banánových listech


Dnes tu máme něco méně obvyklého, zapečeného lososa v banánových listech. Při pečení nám to v kuchyni krásně vonělo exotikou a chutnalo to výborně. Banánový list jsem použila i místo talíře. Tak třeba se vám tento recept bude někdy hodit :)

Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 2 ks filetů z lososa
  • 1 balení banánových listů
  • ½ šálku kokosového mléka
  • ½ lžičky kari koření
  • ¼ lžičky tlučených semínek kardamonu
  • 1 ks jarní cibulky
  • ½  lžičky nasekaného zázvoru
  • ½ lžičky nasekané chilli papričky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Příloha:
  • rýže basmati

Rýži připravte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 °C.
Potom začněte s přípravou marinády na lososa.
Na pánvi zpěňte  na oleji nakrájenou jarní cibulku (světlou část), přidejte kari koření, nasekaný zázvor, česnek, chilli, v hmoždíři roztlučená semínka kardamonu, promíchejte a nechte krátce rozvonět. Přidejte kokosové mléko, citronovou šťávu, část nasekané jarní cibulky (zelenou část). Omáčku dochuťte solí, nechte zredukovat.
Nastřihněte si 2 ks banánových listů na zabalení filetů, přibližně o velikosti 40 x 25 cm. Další 2 ks si připravte na servírování, místo talířů. Filety z lososa položte na čistý banánový list, osolte, potřete připravenou marinádou, posypte nasekanými bylinkami a zbytkem nakrájené jarní cibulky. Filety zabalte a vložte do pekáče.
Pečte v troubě 15-20 minut, podle velikosti filetů. Lososa servírujte na čerstvém banánovém listu s rýží.

TiP: Místo banánových listů můžete použít pečící papír.

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kosik.cz, kde lze banánové listy také koupit.


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig