Wednesday, November 1, 2017

Jemná ovesná kaše


Ahoj, dnes jsem připravila recept na moji oblíbenou jemnou ovesnou kaši. Mám ráda tu konzistenci jemně namletých vloček. A zdobení kaší je jedna z mých nejoblíbenějších činností :) Ale také úplně stačí jen pár vašich oblíbených ingrediencí :)! A jakou kaši máte nejraději vy?

Na 1 porci budeme potřebovat:

  • 0,5 šálku jemně
    mletých vloček
  • 1 - 1,3 šálku mléka
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 rozmačkaného banánu

Ozdoba je libovolná, můžete použít:

  • ovoce
  • kokosové lupínky
  • ořechové máslo
  • javorový sirup, med
  • různá semínka
  • drcené kakaové boby
  • smažený banán: kokosový olej, 1/2 banánu

Vločky rozmixujte najemno a upražte nasucho na pánvi, stačí pár minut - do rozvonění vloček. Zalijte mlékem, přidejte skořici a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Kaši odstavte a přidejte 1/2 rozmačkaného banánu. Pak už můžete začít zdobit podle vaší chuti :)

Kaši na obrázku jsem dochutila smaženým banánem na kokosovým oleji, kokosovými lupínky, ořechovým máslem, javorovým sirupem, konopnými semínky, mletými kakaovými boby.


Ovesná kaše s proteinem

Všechny ovesné kaše dělám stejně. Ovesné vločky pražím nejdříve na pánvi, potom přidávám mléko. Množstvím mléka ovlivníte konzistenci kaše. Základní recept je výše.
Změna byla v tom, že jsem do této ovesné kaše použila ovesné vločky jemné (nemixovala jsem je) a při vaření jsem k mléku přidala 1 lžíci vanilkového Whey proteinu (místo proteinu můžete přidat trochu vanilky). Na ozdobení jsem použila banán, borůvky, maliny, arašídové máslo, mandlové lupínky a konopná semínka.


Dobrou chuť!


Share:

8 comments

  1. Miluji domácí ovesnou kaši, těm instatntním nemůžu přijít na chuť. jelikož nesnáším mléko v teplém stavu, místo něj přidávám sojový nápoj. Jinak zdobím tím, co právě mám - chia semínka, kustovnice, ořechy, kokos, jahody, borůvky, broskve, banán, maliny. Jednou, když byla vážně krizovka a doma nic, nastrouhala jsem jablíčko a taky to bylo dobré. A navrch datlový sirup. Někdy ještě dávám holandské kakao.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Šárko, skvěle poskládané ingredience. Samé dobroty, mňam. Taky nemusím instantní kaše, radši domácí :)

      Delete
  2. Šárka má pravdu, jakmile se člověk naučí dělat své kaše doma, ty instantní opravdu nepřijdou k chuti a nedá se to srovnat :)
    Tvá kaše Evi vypadá opravdu skvěle a inspirovala jsi mě na ten smažený banán, nikdy jsem se ho nepokusila udělat. Já opravdu ráda zdobím ovesnou čerstvým ovocem, kokosem, někdy kouskem čokolády nebo oříšky :)
    To s tím přidáním banánu přímo do konzistence kaše je super varianta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Nikky a děkuji, přesně, instantní kaše také není moje parketa :) jsem ráda, že tě má kaše s banánem inspirovala :) skvěle kaši sladce dochutí.

      Delete
  3. Skvělý recept 😊 lze použit i jemně vločky místo mleti Vloček? Dekuji moc za odpověď

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano Andrejko, určitě můžeš použít jemné vločky.

      Delete
  4. Evi,prosím,kolik deka asi vloček na snídani? a je velký prohřešek dělat si kaše večer a v práci ohřívat v mikrovlnce?

    ReplyDelete
  5. Vynikající:-). Děkuji za super recept.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig