Tuesday, October 3, 2017

Falafel tortilla


Krásný den vám přeji! Také máte tak rádi jednoduchá a lehce stravitelná jídla, která se dají jednoduše stočit  a vychutnat  hned, nebo vzít s sebou do krabičky? Dnes jsem připravila falafel, jednoduchý recept z cizrny. Přidala jsem ho do tortilly společně se špenátem a guacamole, které jsem měla zrovna doma připravené. Pokud by se vám  nechtělo do přípravy guacamole , stačilo by do tortill přidat rozmačkané zralé avokádo s citrónovou šťávou.


Falafel: na 20-25 kuliček budeme potřebovat:
  • 1 plechovku sterilované cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce tahini pasty
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • 2 lžíce sušeného koriandru
  • 1 hrst čerstvého sekaného koriandru
  • 3 lžíce sezamového loupaného semínka
  • 3- 5 lžic cizrnové mouky (nebo jiné bezlepkové, např. rýžové mouky)
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl, špetka chilli
Guacamole
(pro 4 osoby)
  • 2 zralá avokáda
  • 1-2 limetky
  • 1 červená cibule
  • svazek čerstvého koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • ½ jalapeno papričky (bez semínek)
  • 1 rajče (bez dužiny)
  • sůl, pepř
Dále potřebujeme:
  • tortilly podle potřeby
  • čerstvý špenát

Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky, lžící vydlabeme dužinu do misky. Rozmačkáme je společně se šťávou z jedné limetky a jedním stroužkem prolisovaného česneku. Kašičku dochutíme solí, pepřem. Přidáme nakrájené rajče bez dužiny, cibuli, koriandr, 1/2 jalapeno papričky bez semínek a promícháme.

Cizrnu i s trochou nálevu a společně rozmixujeme s limetkovou šťávou dohladka. Směs přendáme do větší mísy, přidáme ostatní ingredience a promícháme ve středně husté těsto.Pomocí lžíce a navlhčených rukou tvoříme kuličky, pečeme na pečícím papíru v rozehřáté troubě na 170°C asi 30 minut dozlatova.

Na tortilly navrstvěte guacamole, špenát a falafel. Stočte a vychutnejte, nebo vezměte s sebou!


Dobrou chuť!





Share:

2 comments

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig