Wednesday, September 20, 2017

Quesadillas s tuňákem a rajčatovou salsou

Krásný den vám přeji, dnes mám velkou radost, protože vám mohu představit náš velmi oblíbený recept! Proč oblíbený? Téměř stejně nám ho připravovala dcera Lucie už před pár lety na koleji v Anglii, když jsme ji tam navštívili. Od té doby ho připravujeme docela často, hlavně proto, že je to velmi rychlé, zdravé a chuťově výborné jídlo. A když náhodou kousek zbyde, dobře poslouží i jako jídlo do krabičky na druhý den do práce, nebo do školy! Tak pojďte číst dál....dnes tu máme i postupové video!


Poslední dobou se snažím zařazovat ryby do našeho jídelníčku alespoň 2x týdně. Pokud nemám po ruce rybu čerstvou, s oblibou sahám po plechovce tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, který obsahuje dostatek bílkovin a kvalitních tuků. Každé jídlo by mělo obsahovat také čerstvou zeleninu. Ano, máme ji tu zastoupenou v podobě rajčatové salsy :)

Výhodou tohoto receptu je, že si ho můžete připravovat po celý rok, protože všechny ingredience jsou dostupné v každém ročním období.

Tak teď už pojďme mrknout na jednoduchou přípravu. Pokud budete postup opakovat, získáte porci pro větší hladovce, nebo rovnou pro celou rodinu.

Pro 2 osoby budeme potřebovat:
quesadillas:
  • 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 4 ks pšeničných tortill
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 200 g sýr cheddar
rajčatová salsa:
  • 250 g cherry rajčátek
  • ½ bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 papriky jalapeno
  • šťáva z 1/2 limetky
  • sůl, pepř
  • svazek čerstvé petržele
Postup:
Nejprve si připravte rajčatovou salsu. Nakrájejte rajčata na malé kostičky, vložte do misky s jemným sítkem, osolte, promíchejte a nechte asi 15 minut vykapat přebytečnou šťávu z rajčat. Odkapaná rajčata přesuňte do misky, přidejte nakrájenou cibuli a jalapeno papričku a nasekanou petržel. Dochuťte prolisovaným česnekem, šťávou z limetky a čerstvě mletým pepřem.


Sýr nastrouhejte najemno, otevřete plechovku tuňáka Rio Mare a slijte přebytečný olej. Tortillu vložte na rozehřátou pánev, přidejte nastrouhaný sýr, kousky tuňáka, kukuřici, znovu navrstvěte sýr a přiklopte další tortillou. Propečte z obou stran dozlatova. Tortillu vyjměte z pánve a nakrájejte na čtvrtky.


Rajčatovou salsu servírujte do misek k připraveným tortillám.

Další zdravou inspiraci na přípravu receptů s tuňákem najdete zde: na webu a na Facebooku Rio Mare.


Pokud tento, nebo podobný recept znáte, budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám chutná a jaké ingredience používáte. Pro někoho tento recept není žádnou novinkou, možná vám stačilo, jen ho trošku připomenout :)

Dobrou chuť!
Share:

3 comments

  1. To vypadá opravdu velmi chutně, určitě vyzkouším :-)

    Lucienne_ReadLoveEat

    ReplyDelete
  2. Včera jsem vyzkoušela, quesadilly jsou výborné! Je to jednoduché, rychlé a chuťově skvělé jídlo! :) Díky.

    ReplyDelete
  3. Mě se to úplně zkazilo když jsem to překlápěla:(((

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig