Dobré ráno, dnes jsem si připravila příspěvek rovnou i s postupovým videem. Recept bude na náš oblíbený crumble s blumami, které můžete lehce nahradit i švestkami. Tak pojďme na to..
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 600 g čerstvých blum (švestek)
- šťáva z 1 pomeranče
- 80 g špaldových vloček
- 40 g nahrubo namletých mandlí
- vanilkové aroma (1 lžička)
- 1 lžička mleté skořice
- 5 lžic rýžového sirupu
- 1 lžíce kokosového oleje na vymazání formy
Rozkrájíme a vypeckujeme blumy. Připravíme si menší kulatou
koláčovou formu o průměru 26 cm. Formu lehce vymažeme kokosovým olejem. Na dno
formy vyskládáme blumy rozpůlenou částí nahoru. Zakápneme pomerančovou šťávou,
pokapeme rýžovým sirupem a posypeme lehce skořicí.
Drobenku připravíme ze
špaldových vloček, nasekaných mandlí, ½
lžičky mleté skořice , vanilkového aroma a 3 lžic rýžového sirupu. Směs
zpracujeme rukama, nasypeme na blumy. Pečeme na 180°C asi 25 minut.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment