Saturday, September 16, 2017

Crumble s blumami


Dobré ráno, dnes jsem si připravila příspěvek rovnou i s postupovým videem. Recept bude na náš oblíbený crumble s blumami, které můžete lehce nahradit i švestkami. Tak pojďme na to..


Pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 600 g čerstvých blum (švestek)
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 80 g špaldových vloček
  • 40 g nahrubo namletých mandlí
  • vanilkové aroma (1 lžička)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 5 lžic rýžového sirupu
  • 1 lžíce kokosového oleje na vymazání formy

Rozkrájíme a vypeckujeme blumy. Připravíme si menší kulatou koláčovou formu o průměru 26 cm. Formu lehce vymažeme kokosovým olejem. Na dno formy vyskládáme blumy rozpůlenou částí nahoru. Zakápneme pomerančovou šťávou, pokapeme rýžovým sirupem a posypeme lehce skořicí. 

Drobenku připravíme ze špaldových vloček, nasekaných mandlí,  ½ lžičky mleté skořice , vanilkového aroma a 3 lžic rýžového sirupu. Směs zpracujeme rukama, nasypeme na blumy. Pečeme na 180°C asi 25 minut.



Dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig