Lilková sezóna je tady a jednoduchý recept na výbornou večeři také. S přílohou si už nemusíme dělat velké starosti. Do omáčky už stačí jen namáčet čerstvou bagetu. Já si vždy ještě nejvíc pochutnám, když pečivem vytírám připečené okraje omáčky z rovnou z pekáče. Máte to také tak?
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 2 menší lilky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1x krájená rajčata v konzervě
- hrst čerstvé bazalky, tymiánu
- sůl, pepř
- 40 g Parmigiano Reggiano
- 2 lžíce olivového oleje
příloha:
- bageta
Lilek opláchneme, osušíme a nakrájíme ho do 2/3 nožem na
plátky tak, aby ve spodní části držel pohromadě. Cibuli nakrájíme nadrobno. Pánev s olejem rozpálíme, cibuli zpěníme společně s česnekem. Přidáme konzervovaná rajčata, tymián, pár
lístků bazalky, sůl, pepř a omáčku provaříme. Poté omáčku přemístíme do
zapékací misky, přidáme nakrájený lilek, který potřeme olivovým olejem,
osolíme, opepříme, posypeme čerstvým tymiánem a pečeme v troubě vyhřáté na
180 °C cca 30 minut. Na závěr lilek posypeme parmezánem a necháme ještě 5-10 minut
zapéct.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz.
Mňamy, mňam. Určitě vyzkouším! :-) Děkuji za recept.
ReplyDelete