Tuesday, August 29, 2017

Zapečený lilek s parmazánem




Lilková sezóna je tady a jednoduchý recept na výbornou večeři také. S přílohou si už nemusíme dělat velké starosti. Do omáčky už stačí jen namáčet čerstvou bagetu. Já si vždy ještě nejvíc pochutnám, když pečivem vytírám připečené okraje omáčky z rovnou z pekáče. Máte to také tak?


Pro 2 osoby budeme potřebovat:

  • 2 menší lilky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1x krájená rajčata v konzervě
  • hrst čerstvé bazalky, tymiánu
  • sůl, pepř
  • 40 g Parmigiano Reggiano
  • 2 lžíce olivového oleje
příloha:
  • bageta


Lilek opláchneme, osušíme a nakrájíme ho do 2/3 nožem na plátky tak, aby ve spodní části držel pohromadě.  Cibuli nakrájíme nadrobno. Pánev s olejem rozpálíme, cibuli zpěníme společně s česnekem. Přidáme konzervovaná rajčata, tymián, pár lístků bazalky, sůl, pepř a omáčku provaříme. Poté omáčku přemístíme do zapékací misky, přidáme nakrájený lilek, který potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme čerstvým tymiánem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Na závěr lilek posypeme parmezánem a necháme ještě 5-10 minut zapéct. 

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz.
Share:

1 comment

  1. Mňamy, mňam. Určitě vyzkouším! :-) Děkuji za recept.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig