Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 300 g mořský vlk filet s kůží
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1 čerstvý rohlík
- 3 lžíce rostlinného oleje
- sůl
Na tzatziki budeme potřebovat:
- 1 salátovou okurku
- sůl
- 1 stroužek česneku
- 150 g řeckého jogurtu
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička citronové šťávy
Okurku nahrubo nastrouháme, posolíme a necháme asi 20 minut
odležet. Okurka pustí vodu, kterou z okurky vymačkáme. Okurku bez tekutiny
promícháme s prolisovaným česnekem, jogurtem, citronovou šťávou a kůrou.
Rohlík nakrájíme na kusy a rozmixujeme na strouhanku. Rybí
filety nakrájíme na proužky, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a
strouhance. Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran
dozlatova. Hotové filety osušíme na papírové utěrce.
Servírujeme s tzatziki.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz.
Já teda ryby nejím, ale manžel je do nich blázen. Je to vášnivý rybář a někdy mně přijde, že u toho rybníka tráví až zbytečně moc času. Na druhou stranu by měl mít za týden nebo 10 dnů narozeniny a já bych mu chtěla udělat radost. Asi mu nakonec pořídím ten spodový prut o který mě několik měsíců žádá.
ReplyDelete