Krásný den, k létu patří lesní plody a nemusíme je používat jen do dezertů! Zkuste z nich připravit omáčku k masu :)
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 500 g vepřové panenky
- 125 g ostružin
- 1 šalotka
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 ml kuřecího vývaru
- 2-3 lžíce javorového sirupu
- sůl, pepř
- 1 svazek čerstvého tymiánu
- červená rýže
Panenku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem. Čerstvý
tymián natrháme na malé kousky a maso v něm obalíme. Na rozpálené pánvi
panenku zprudka opečeme ze všech stran. Potom ji vložíme do trouby rozehřáté na
180 °C cca na 7-10 min.
Na jiné pánvi na 1 lžíci olivového oleje zpěníme nakrájenou
šalotku, přidáme ostružiny, vývar, dochutíme solí, pepřem a javorovým sirupem.
Omáčku provaříme asi 5 minut do mírného zhoustnutí.
Panenku vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout
pod alobalem. Maso nakrájíme na plátky, servírujeme s omáčkou a červenou
rýží.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz
No comments
Post a Comment