Tuesday, July 11, 2017

Červená rýže s fazolema & Batáty na kari


Zdravé, rychlé, plnohodnotné a vydatné jídlo! Můžeme si ho dát jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu. Poslední dobou mi dělá dobře omezování masa z jídelníčku. Mnohem více zařazuji do jídelníčku tofu a k červené rýži jsem přidala červené fazole. Bílkoviny jsou zajištěny!

Červená rýže s fazolemi

Pro 2 osoby budeme potřebovat:

  • 1 šálek červené rýže
  • 1 konzerva červených fazolí
  • červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 x  rajče (nebo rajčatové pyré)
  • čerstvý tymián
  • 1 lžíce olivového oleje
Červenou rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi zpěním cibuli s česnekem, přidáme tymián, červenou rýži, fazole, nakrájená rajčata, v případě potřeby trochu vody, cca 10 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem.

Batáty na kari

Pro 2 osoby budeme potřebovat:

1 batát
1 x tofu 
1 lžíce olivového oleje
1 x malá cuketa
černý sezam
1 cibule
1 lžička kari koření
sůl, pepř
3/4 šálku vody
čerstvé bylinky

Na pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kari, vodu, nakrájený batát i se slupkou. Dochutíme solí, pepřem a povaříme asi 10-15 minut doměkka. Na jiné pánvi na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cuketu, poté ji přidáme do směsi společně s nakrájeným tofu. Posypeme čerstvými bylinkami a můžeme servírovat.


Dobrou chuť!



Share:

2 comments

  1. Chapu spravne, ze tofu se nijak tepelne neupravuje? Pouze se prida uz do hotove smesi? Dekuji za odpoved

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, přesně tak, stačí na závěr, trošku ho jen prohřej.

      Delete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig