Thursday, June 15, 2017

Tuňák s chřestem a těstovinami

Krásný den všem, dnes jsem si pro vás připravila lehké, zdravé a hlavně jednoduché jídlo s vůní léta a moře. Už se také tak těšíte na prázdniny a dovolenou? Já už se nemůžu dočkat! Jestli se letos k moři nechystáte, pojďte si se mnou tuto atmosféru vykouzlit a přenést se s pár ingrediencemi a dekoracemi k moři, alespoň v našich domovech.

Ve spolupráci s Rio Mare  jsem si pro vás s radostí připravila jednoduchý svěží recept na romantickou večeři s použitím tuňáka v olivovém oleji. Nápadů na recept jsem měla hned několik a nakonec zvítězily těstoviny fettuccine. Chtěla jsem je ale udělat trochu zajímavější, barevnější, ostatně jako vždy :). Představila jsem si k nim na proužky nakrájený zelený chřest, který tvarem připomíná tento druh těstovin a barevně je hezky rozzáří. Pro dodání krémovitosti pokrmu jsem přidala trochu mascarpone, svěžest zajistí citrónová kůra a na závěr jsem na pokrm navršila kousky výborného tuňáka.



Ve vaření mám ráda výzvy. Mám ráda, když dostanu úkol, nějaké zadání, nástřel tématu a okamžitě mi začne pracovat fantazie a myšlenky se mi předhánějí jedna přes druhou. Tak to bylo i s přípravou tohoto letního jídla. Téma znělo krásně: romantická večeře! Tak to se už může člověk trochu vyřádit :). Od stolování, po vaření...


Na 2 porce budete potřebovat:
  • 1x Tuňák Rio Mare v olivovém oleji
  • 300 g těstoviny Fettuccine
  • 1 šalotku
  • 1 česnek
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 2 lžíce mascarpone
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvý tymián
  • 50 g parmezánu
  • citrónová kůra a štáva z 1/2 citrónu
  • sůl, pepř
Nejdříve uvařte těstoviny al dente. Odeberte šálek vody z těstovin. Slijte těstoviny a zakápněte je olivovým olejem, aby se neslepily a ponechte je stranou. 
Chřest opláchněte, osušte, odstraňte asi 2 cm dřevnatých stonků a nakrájejte ho pomocí škrabky na tenké plátky.  
Ve větší pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět cibulku s česnekem (asi 1-2 min). Přidejte čerstvý tymián, připravený chřest, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, vodu z těstovin, mascarpone, promíchejte a přidejte uvařené těstoviny. Dochuťte solí, pepřem, krátce prohřejte a můžete servírovat. Na talíři doplňte tuňákem, strouhaným parmezánem, dochuťte pepřem a citrónovou kůrou.
Přeji vám dobrou chuť!

Dekorace připravíte jednoduše. Z mušliček a kamínků nasbíraných na předchozích dovolených u moře si připravíte jednoduchý svícen.


Nechte se přenést na mořskou pláž a užijte si svou večeři!


Tuňáky v konzervě máme doma stále v zásobě. Pokud chci připravit zdravou a rychlou večeři, velmi ráda je používám do jednoduchých salátů, tortill, na těstoviny, možností je spousty a chutnají vždy výborně. Tuňák Rio Mare je pro tyto účely výbornou volbou. Po otevření plechovky na vás vykoukne lákavé, růžové masíčko! Stačí ho jen naservírovat na naše připravené jídlo a vychutnat si delikatesu.


Navodil vám tento recept trošku letní atmosféru? Pokud ano, jsem moc ráda. My jsme si to celé moc užili a hlavně jsme si pochutnali. Už se těším na další podobná jídla.
Používáte často tuňáka do svých jídel? Budu ráda, když mi napíšete do komentářů, jak se vám recept líbil, nebo jaká jsou vaše oblíbená jídla s tuňákem.
Share:

2 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Skvělý recept, hned si je dneska udělám ! :)

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig