Wednesday, June 14, 2017

Špagety carbonara



Všichni určitě znáte špagety carbonara. Musím říct, že u nás doma to je jedno z nejčastějších jídel k večeři. Vím, že to není úplně správně podle italských receptů, ale my krémovou omáčku do těchto těstovin máme rádi se smetanou :).
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
  • ½ balíčku špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 3 žloutky
  • 100 ml smetany ke šlehání (nemusí být)
  • 40 g sýra grana padano 
  • sůl, čerstvě mletý pepř
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Před scezením odeberte trochu vody z těstovin na omáčku.  Na pánvi na rozehřátem oleji a opečte nakrájenou anglickou slaninu. Česnek oloupejte, rozmáčkněte a přihoďte do pánve. Nechte ho chvíli rozvonět a potom vyjměte. V misce vyšlehejte žloutky (se smetanou) a nastrouhaným sýrem. Uvařené špagety přidejte na pánev se slaninou. Po prohřátí sundejte pánev mimo ohřev a směs promíchejte s vaječnou směsí. Nakonec špagety zalijte trochou vody z těstovin.
Na talíři dochuťte čerstvě mletým pepřem a hoblinkami sýra.

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Košík.cz.


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig