Wednesday, June 14, 2017

Špagety carbonara



Všichni určitě znáte špagety carbonara. Musím říct, že u nás doma to je jedno z nejčastějších jídel k večeři. U tohoto receptu jsem použila dva druhy sýrů, ale není to potřeba. Vím, že to není úplně správné podle italských receptů, ale my krémovou omáčku do těchto těstovin máme rádi se smetanou :).
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
  • 1 balení špaget
  • 100 g slaniny
  • 40 g sýru pecorino
  • 40 g sýru parmazán
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • sůl, peř
  • (1/2 šálku smetany)
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Odebereme 1/2 šálku vody z uvařených těstovin. Na pánvi s oliv.olejem opečeme slaninu, pak přihodíme nasekaný česnek. V míse vyšleháme žloutky s nastrouhanými sýry a pepřem. Uvařené špagety přidáme na pánev se slaninou. Po prohřátí těstovin sundáme mimo vařič a promícháme s vaječnou směsi, přidáme vodou z těstovin. Kdo má rád, může ke směsi žloutků a sýrů přidat smetanu. 
Na talíři dochutíme mletým pepřem a strouhanými sýry.

Dobrou chuť!


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig