Všichni určitě znáte špagety carbonara. Musím říct, že u nás doma to je jedno z nejčastějších jídel k večeři. Vím, že to není úplně správně podle italských receptů, ale my krémovou omáčku do těchto těstovin máme rádi se smetanou :).
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- ½ balíčku špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 3 žloutky
- 100 ml smetany ke šlehání (nemusí být)
- 40 g sýra grana padano
- sůl, čerstvě mletý pepř
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Před scezením odeberte trochu vody z těstovin na omáčku. Na pánvi na rozehřátem oleji a opečte nakrájenou anglickou slaninu. Česnek oloupejte, rozmáčkněte a přihoďte do pánve. Nechte ho chvíli rozvonět a potom vyjměte. V misce vyšlehejte žloutky (se smetanou) a nastrouhaným sýrem. Uvařené špagety přidejte na pánev se slaninou. Po prohřátí sundejte pánev mimo ohřev a směs promíchejte s vaječnou směsí. Nakonec špagety zalijte trochou vody z těstovin.
Na talíři dochuťte čerstvě mletým pepřem a hoblinkami sýra.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Košík.cz.
Recept byl připraven pro Košík.cz.
No comments
Post a Comment