Thursday, June 29, 2017

Mandlové mléko


Vždycky mám dobrý pocit, když si jednou za čas uděláme domácí mandlové mléko. Používám ho do ovocných a zeleninových smoothie, do kávy, polévek apod. A co vy, dáváte přednost kupovanému, nebo domácímu?



Na 3/4 litru:
Používám hrnek o obsahu 200 ml do kterého se vejde 100 g mandlí.

  • 1 hrnek mandlí i se slupkou
  • 4 hrnky vody + voda na zalití

postup:

Hrnek mandlí i se slupkou zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Hrnek nechávám na kuchyňské lince.
Mandle propláchněte, vložte do mixeru a zalijte čtyřmi hrnky vody. Mixujte dohladka. Mléko přeceďte přes jemné sítko do větší misky a pomocí vařečky pasírujte. Zbyde mandlová drť, nevyhazujte ji, můžete ji spotřebovat místo mouky do mandlových lívanců.
Mléko přelijte do uzavíratelných sklenic. Použijte k tomu naběračku a trychtýř. Uchovávejte ho v lednici. Doporučená doba spotřeby je 3-4 dny. Před použitím protřepejte.


Share:

2 comments

  1. Zdravím, jsem v tomhle úplně amatér a proto bych se chtela zeptat jak výkonný mixer potřebuji? Děkuji předem za odpověď ����

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, potřebuješ jen standardní mixer :)

      Delete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig