Vždycky mám dobrý pocit, když si jednou za čas uděláme domácí mandlové mléko. Používám ho do ovocných a zeleninových smoothie, do kávy, polévek apod. A co vy, dáváte přednost kupovanému, nebo domácímu?
Na 1 litr:
- 1 hrnek mandlí i se slupkou (150 g)
- 4 hrnky vody + voda na zalití
Postup:
Hrnek mandlí i se slupkou zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Hrnek nechávám na kuchyňské lince.
Potom vodu slijte a mandle propláchněte. Vložte je do mixéru, zalijte vodou (4 hrnky) a mixujte dohladka. Mléko přeceďte přes jemné sítko do uzavíratelných sklenic a uložte do lednice. Spotřebujete do 3–4 dnů.
Zdravím, jsem v tomhle úplně amatér a proto bych se chtela zeptat jak výkonný mixer potřebuji? Děkuji předem za odpověď ����
ReplyDeleteAhoj, potřebuješ jen standardní mixer :)
Delete