Thursday, June 29, 2017

Mandlové mléko


Vždycky mám dobrý pocit, když si jednou za čas uděláme domácí mandlové mléko. Používám ho do ovocných a zeleninových smoothie, do kávy, polévek apod. A co vy, dáváte přednost kupovanému, nebo domácímu?



Pro přípravu 1 litru potřebujeme:

  • 1 hrnek mandlí i se slupkou
  • 4 hrnky vody

postup:

1 hrnek mandlí i se slupkou zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 4 hodiny naboptnat. Potom propláchneme, vložíme do mixéru, zalijeme 4 hrnky vody. Mixujeme dohladka. Mléko přecedíme přes jemné sítko.
Uchováme v uzavíratelné sklenici v lednici. Doporučená spotřeba je 3-4 dny. Před použitím protřepejte.

Pozn. Mandlovou drť ze sítka je možné přidat do ovesné kaše.
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig