Dobré ráno a krásnou neděli! Ideální čas začít den skvělou snídaní s oblíbeným avokádem. Aby bylo avokádo chuťově dobré, je velmi důležité, aby jsme do receptu použili zralé avokádo. Nezralé nechávám pár dní v pokojové teplotě dojít. Mělo by se dát potom trošku zmáčknout mezi prsty. Dnes jsem připravila pro inspiraci 2 druhy obložených chlebů.
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 2 krajíce pšenično žitného chleba
- 1 zralé avokádo
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 cottage
- 1 vejce
- mozzarella
- rajče
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, chilli vločky
verze s pošírovaným vejcem:
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a následně dužinu. V misce rozmačkáme avokádo vidličkou a zakápneme ho citronovou šťávou.
Na krajíc chleba navrstvíme sýr cottage, přidáme avokádovou směs, dochutíme solí, pepřem. V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Vejce opatrně rozklepneme do skleničky. Snížíme teplotu ohřevu na minimum. Vařečkou vodu zamícháme tak, aby vznikl vír. Do jeho středu pak opatrně vlijeme vejce ze skleničky. Vaříme cca 3,5 minuty. Vejce vyjmeme naběračkou s otvorem, aby vytekla přebytečná voda, položíme ho na chléb s avokádem. Vejce dochutíme solí, pepřem a chilli vločkami.
verze s mozzarellou a rajčetem:
Rozmačkané avokádo viz. recept výše, navrstvíme na plátek chleba, obložíme plátky rajčat a mozzarelly. Dochutíme solí, pepřem, chilli vločkami a lístky bazalky.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment