Saturday, June 24, 2017

Jahodová mléčná rýže



Také si někdy kupujete mléčnou rýži? Vždycky jsem si říkala, že jí musím doma zkusit připravit. Nedávno jsme byli na rodinné večeři a tam si ji dokonce někdo z nás vybral i jako dezert. Byla tak krásně naservírovaná ve vysoké sklenici! To rozhodlo a já jsem ji konečně zkusila uvařit i doma....
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
  • 7 lžic kulatozrnné rýže
  • 200 ml vody
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 4 lžíce mascarpone (nebo řeckého jogurtu)
  • ½ lžičky vanilkové esence
  • pár kapek citronové šťávy
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • hrst vlašských ořechů
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, nepropláchnutou rýži a špetku soli. Na mírném ohni zvolna vaříme (za častého míchání) přibližně 30 minut. Pokud je potřeba přidávejte po troškách vodu. Až se voda vyvaří, přidáme mléko a znovu vaříme asi 10 minut. Jakmile bude rýže měkká a směs krémová, odstavíme. Opatrně vmícháme mascarpone, přidáme pár kapek vanilkové esence, skořici, necháme chvíli vychladnout a podáváme s jahodami a nalámanými ořechy.


Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig