Také si někdy kupujete mléčnou rýži? Vždycky jsem si říkala, že jí musím doma zkusit připravit. Nedávno jsme byli na rodinné večeři a tam si ji dokonce někdo z nás vybral i jako dezert. Byla tak krásně naservírovaná ve vysoké sklenici! To rozhodlo a já jsem ji konečně zkusila uvařit i doma....
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 7 lžic kulatozrnné rýže
- 200 ml vody
- 100 ml mléka
- 2 lžíce kokosového cukru
- 4 lžíce mascarpone (nebo řeckého jogurtu)
- ½ lžičky vanilkové esence
- pár kapek citronové šťávy
- špetka skořice
- špetka soli
- hrst vlašských ořechů
Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, nepropláchnutou rýži a
špetku soli. Na mírném ohni zvolna vaříme (za častého míchání) přibližně 30
minut. Pokud je potřeba přidávejte po troškách vodu. Až se voda vyvaří, přidáme mléko a znovu vaříme asi 10 minut. Jakmile
bude rýže měkká a směs krémová, odstavíme. Opatrně vmícháme mascarpone, přidáme
pár kapek vanilkové esence, skořici, necháme chvíli vychladnout a podáváme
s jahodami a nalámanými ořechy.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz
No comments
Post a Comment